Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
6. juuni 2017, 11:25

Kolm lihtsat nõksu, mis aitavad depressiooniga toime tulla (2)

Maailma tumedates toonides nägema paneva depressiooniga ei ole lihtne võidelda. Küll aga on sellega võimalik oskuslikult tegutsedes toime tulla ning isegi seljatada.

Kui asjad, mis sulle varem rõõmu pakkusid, seda enam ei tee ning peas keerlevad negatiivsed mõtted, on suure tõenäosusega tegu depressiooniga. Huffington Post toob välja kolm lihtsat nõksu, mis aitavad depressiooniga toime tulla.

Otsi arstilt abi.  Depressioon on raske tõbi, kuid seda on võimalik ravida. Seega unusta valehäbi ja mõtle sellele, et kõik inimesed vajavad vahel tuge. Kui otsid arstilt abi, oled tugev inimene. Ole, palun, enda nimel tugev! 

Toimi vastupidiselt. Kui tunned, et tahad olla voodis üksi, helista hoopis sõbrale ja mine taga välja. Kui tunned, et pead alkoholi tarvitama, ära tee seda. Üks teraapiavorme keskendub kõige tegemisele vastupidi sellele, mida mõistus sulle ütleb. 

Hooli iseendast ja ole enda vastu kena. Ei ole mõtet end piitsutada, kui sul on nagunii paha olla. Mõtle, mida sulle teha meeldiks ja tee seda. Räägi iseendaga nagu parima sõbraga. Hellita end, mine näiteks spaasse. Tervenemine algab iseendast hoolimisest!