Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
6. juuni 2017, 19:34

Kuidas oma ainevahetust natuke elavdada ja kiirendada

Et su keha ainevahetus kulgeks sujuvamalt ja kiiremini, aidates kaasa nii heale enesetundele kui vähenevale kõhupolstrile, on mõned lihtsad nõuanded, mida järgida. Veebileht Health.com soovitab järgmisi asju, et seedimine ja muud keha protsessid töötaksid tõhusalt.

1. Ära jäta hommikusööki vahele.

2. Ära alusta mingi näljutamisdieediga, sest siis hoiab su keha kinni igast viimasest kui kalorist (nälgimine on muidugi halb ka muudel põhjustel).

3. Ainevahetus on keemiline protsess. Toit, mida sa sööd, on nagu sinu kütus, mis sulle energiat annab. Teadmine, kui palju oma igapäevaste tegevustega kaloreid põletad, aitab sul ka arvutada, kui palju neid tarbida.

4. Tee trenni regulaarselt. Ainevahetuse elavdamiseks parimad on igasugused kardiotreeningud.

5. Samas ära unusta ka lihas- ja jõutreeninguid.

6. Ära vaheta dieete. Üks dieet võib järsku populaarseks saada, aga kui sinu menüü sulle sobib ja on mõistlik ja toitainerikas, ära hakka seda vahetama. Dieetide vahel pendeldamine võib ka kaalu kord tõsta, kord langetada ja ainevahetusele see hästi ei mõju.

7. Kui käid regulaarselt trennis, võid endale hilisel õhtutunnil lubada ka kerge suupiste. Kuid magamaminekueelne snäkk peaks kindlasti olema proteiinirikas ja väike amps.