HambaraviFoto: Aldo Luud
Lapsed
6. juuni 2017, 22:03

Puudega lapsed ootavad kuude kaupa hambaravi üldnarkoosiga operatsioone (6)

Puudega lapsed peavad kuude kaupa ootama hambaravi üldnarkoosiga operatsioone, sest kliinikuid, mis seda teenust pakuvad, on üle Eesti ainult 11 ning lähiajal ei plaani haigekassa selle valdkonna teenuste mahtu suurendada, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Autismi häirega väikese Laura ema Anna rääkis, et otsisid üldnarkoosiga tehtavat hambaravi võimalust nii Tallinna kui Tartu kliinikutest, aga järjekorrad olid kolm kuni neli kuud. "Kannatasime, kannatasime ja lõppkokkuvõttes lagunes hammas ära ja tuli ise välja ning probleem oligi sedasi lahendatud," rääkis ema.

Tallinna lastehaigla juhatuse esimees Katrin Luts selgitas, et tänase päevaga on väga suur hulk narkoosiga hambaravi saavate laste seas normaalse intellektiga lapsi, mis on üks põhjuseid, miks järjekord narkoosile venib.

"Juhul kui tegemist on lapsega, kellel hambad valutavad ja kellel on vaja kohest ravi - järjekord ju pannakse vajaduspõhiselt -, siis neid lapsi võetakse erijärjekorras, võetakse sellel päeval kohe ravile," ütles haigekassa Harju osakonna juht Ado Viik.