Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
8. juuni 2017, 11:10

Suvepuhkus spaas lõõgastab topelttõhusalt

Suvi on puhkuseks ning kõige paremini puhkab inimene kodust eemal. Eestimaa jahedaid suvesid silmas pidades pakuvad mõnusat lõõgastust kodumaised spaad. Kuid seda mitte vaid kehva ilmaga – ka päikeselistel päevadel mõjub puhkus keset loodust või rannalähedases spaas topelttõhusalt.

Spaapuhkus on eestlaste seas vägagi populaarne, kinnitavad Viimsi Spa müügijuht Tiiu-Tuuli Sulg ning Värska sanatooriumi ja veekeskuse müügijuht Marilin Martin.

Kumba siis suvel eelistada, ranna või spaapuhkust? Tiiu-Tuuli Sulg ütleb, et tema sellist küsimust ei püstitaks, sest üks ei välista teist ning neid kahte on hoopis mõnus kombineerida. "Ideaalne on spaapuhkus mere lähedal, ajalooliselt tekkisidki spaad eelkõige rannapiirkondadesse. Ka Viimsi Spa asub 10-15 min jalutuskäigu kaugusel väga heade puhkamisvõimalustega Haabneeme supelrannast," sõnab ta.

Marilin Martini sõnul annab puhkus Värskas võimaluse linnast välja saada ning turgutada end värskes õhus keset männimetsi järvekese ääres. "Suvel kipuvadki pikemad paketid olema populaarsemad, et jõuaks end tõesti välja puhata," sõnab ta.

Tiiu-Tuuli Sulg lisab, et spaapuhkust valides on mõnus puhkus garanteeritud iga ilmaga, sest spaades on reeglina ka vihmase ilmaga võimalusi aktiivselt puhata – olgu see siis jõusaalides, saunakeskustes või veekeskustes. Ning kui ilm on ilus, saab jalutada lähedalasuva veekogu äärde või hoopis renditud rattaga lähiümbrust avastama suunduda.

Kui reeglina saab suvel nahk kosutust päikesest ja mereveest, siis tervisliku päevituse aluseks on õige nahahooldus. Spaades pakutavad kehahoolitsused tagavad ühtlasema päevituse ja nooruslikuma naha.

Et inimesed huvituvad järjest enam oma tervislikust seisundist, annab spaapuhkus võimaluse vaimu turgutamise kõrval ka kehale tähelepanu pöörata. "Värskas on välja töötatud mitmed paketid, mis sisaldavad ka raviprotseduure inimese vajadusest lähtuvalt," sõnab Martin.  Viimsi SPA pakub jällegi laia valikut terviseuuringuid, mida viivad läbi oma ala kogenud spetsialistid ning koostööd tehakse ka teiste terviseteenuseid osutajatega.

Sestap ei maksa suvist spaapuhkust alahinnata – ka ilusate ilmadega suvel mõjub puhkus keset männimetsa asuvat või rannalähedases spaas topelttõhusalt.