Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
9. juuni 2017, 16:25

Kuus tegevust, mis aitavad röökivat last rahustada (6)

Lapsel piisab endast väljamikekuks vähesest - vahel võib selle põhjuseks olla nii üleväsimus kui igatsus ema järele. Siit leiad kuus nõksu, kuidas röökivat last rahustada.

* Liikuge. Väikesest jalutuskäigust võib olla abi. Ära keskendu lapse nutmisele, vaid kõndimisele - hüpake, ronige trepist üles alla või trampige lihtsalt jalgu, soovitab Yahoo Shine.

* Keskenduge lumekuulile. Lumekuul on lastele vägagi tarvilik mänguasi. Muuhulgas aitab see ka rahuneda - kui laps jälgib lumesadu, koondab ta kogu tähelepanu sinna ning endast väljamineku põhjus läheb meelest.

* Kanna kaasas turvaesemeid. Igal lapsel on mõni lemmiklelu - kanna seda endaga kaasas, see pakub lapsele turvatunnet ning aitab rahuneda. 

* Värvige või joonistage. Rahulikult paberi kohal nahistamine rahustab last.

* Kasutage häid lõhnu. Aroomiteraapia on omal kohal laste rahustamisegi juures. Kanna endaga kaasas mõnd rahustava lõhnaga puudrikotikest ning lase tal seda endast väljaminekuhetkedel nuusutada.

* Kuulake rahustavat muusikat. Muusika on universaalne abimees paljude murede korral. Instrumentaalmuusika või maheda häälega laul on lapse rahustamise mõttes parimad. Kui laps kuulas beebina minnes mõnd kindlat pala, kasuta seda tulevikus tema rahustamiseks. Head on ka audioraamatud.