Nutikas rattaparkla Magdaleena haigla juuresFoto: Ida-Tallinna Keskhaigla
Uudised
12. juuni 2017, 15:00

Magdaleena haigla juures avati nutikas rattaparkla (1)

Et suvel eelistab üha rohkem inimesi sõita rattaga, paigaldati Magdaleena üksuse statsionaari sissekäigu ette Bikeep’i nutikas rattaparkla.

Ida-Tallinna Keskhaigla majandusosakonna juhataja Signe Roosi sõnul lahendab uus parkla ideaalselt nende Magdaleena töötajate ja patsientide probleemi, kes seni kurtsid, et haigla juures pole kohta, kus turvaliselt ratast hoida. „Tegemist on kõrgtugevast terasest nutika tehnoloogiaga varustatud parklaga, mis aitab ratta väga lihtsa vaevaga turvaliselt lukustada. Ratta lukustamiseks ja hiljem avamiseks tuleb lihtsalt helistada rattahoidjal oleval numbril,“ selgitab Roos. „On ju imelihtne, kui pole vaja kaasas kanda tülikat rattalukku, vaid saab oma sõiduvahendi tasuta turvaliselt parkida,“ lisab ta.

Lisaks patsientidele on see ka haigla töötajatele hea võimalus kahe ITK üksuse vahel liigeldes ratast turvaliselt parkida - mullu paigaldati nutikas rattaparkla ka Ida-Tallinna Keskhaigla Ravi üksuse juurde. Signe Roos avaldab lootust, et turvalise parkla olemasolu motiveerib veelgi rohkem inimesi jalgrattaga liiklema säästes sellega nii loodust kui ka panustades oma tervisesse.

Kuigi rattaparkla on varustatud turvaliste lukustussüsteemidega, hoiab parklal silma peal ka Securitas Eesti AS turvafirma, kes kinkis haiglale linnaratta, mida töötajad vajalikeks sõitudeks kasutada saavad. Loodetavasti teeb nutikas parka rattasõidud haiglasse lihtsamaks ning innustab inimesi tervislikult liikuma.