Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
13. juuni 2017, 09:40

Vaid 15 minutit kõndimist päevas vähendab enneaegse surma riski (1)

Tänapäevane elustiil soodustab istumist ja mitteaktiivseid eluviise ning see omakorda toob kaasa tõsiseid terviseprobleeme. Kuid pelgalt 15 minuti pikkuse jalutuskäiguga päevas võime oma tervist olulisel määral säästa.

Seda kinnitavad arvukad uuringud, mis viidi läbi Prantsusmaal Jean Monnet´ ülikooli, Dijoni haigla, Lyoni ülikooli ja Saint-Etienne´i haigla ülikooli teadlaste poolt ning mille tulemused avaldati ajakirjas British Journal of Sports Medicine.

Uuringus osalesid üle 60-aastased inimesed, kirjutab the Healthy Food. Ilmnes, et inimesed, kes kõndisid 15 minutit päevas, alandasid võimalust surra enneaegselt 22% võrreldes nendega, kes olid mitteaktiivsed. Ehk teisisõnu: pelgalt 15 minutit jalutamist päevas aitab tervist olulisel määral säästa.

See on ka põhjus, miks kõik arstid soovitavad meil olla füüsiliselt aktiivsed vähemalt 150 minutit nädalas. Kõndimine soodustab kaalu kadu, suurendab D-vitamiini taset organismis, leevendab valu, loob parema meeleolu, parandab südame-veresoonkonna tööd ning aitab ennetada diabeedi, kopsu- ja rinnavähi ning käärsoolevähi teket.