Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
13. juuni 2017, 13:05

MEESTELE: mida süüa seksuaalsuse turgutamiseks? (3)

Seksuaalsust võib turgutada ka toidulisanditega, kuid milleks võtta tablette, kui vajalikud ained saab kätte ka toidust?

Yahoo Health toob välja viis kättesaadavat toitu, mis aitavad meestel libiidot turgutada ja nii end seksikamana tunda.

1. Arbuus. See hõrk ja mahlane puuvili sisaldab ohtralt aminohapet nimega tsitrulliin, mis võib leevendada erektsioonihäireid. Eriti, kui need on tingitud kõrgest vererõhust. Tsitrulliin suurendab nimelt verevoolu suurenemist lihaskoes, see tähendab, et ka peenises.

2. Pähklid ei aita mitte üksnes parandada spermatoisoidide liikuvust ja elujõudu, vaid turgutab kogu keha limaskesti, mõjutades nii ka erektsiooni teket.

3. Virsikud pole mitte ainult maitsvad, vaid parandavad oma suure C-vitamiini sisalduse tõttu ka seemnerakkude liikuvust. Lisaks vähendab C-vitamiini piisav tarbimine stressi tekitavat hormooni kortisool. Viimane on nimelt kurja juur testosterooni alandamises.

4. Šokolaad. Tumeda šokolaadi söömine parandab vereringet, see tähendab, et soodustab ka verevoolu suguelunditesse, mis omakorda parandab võimet saada erektsiooni. Šokolaad mõjutab ka mõnuhormoonide taset ajus.

5. Rohelised lehed on toitaineterikkad, eriti leidub nendes magneesiumi. Magneesium nimelt laiendab veresooni ehk omab Viagraga sarnast toimet – parem verevool peenises tagab erektsiooni. Seega too oma toidulauale ohtralt rohelist, eriti head on spinat, leht- ja rooskapsas.