Cristiano RonaldoFoto: Instagrami kuvatõmmis/instagram.com/cristiano/
Terviseuudised
14. juuni 2017, 09:09

AITA PÄÄSTA ELUSID! Täna on rahvusvaheline veredoonorluse päev

Täna on rahvusvaheline veredoonorluse päev, mil Maailma Tervishoiuorganisatsioon (WHO) kutsub üles kõiki, kel võimalik, tegema vereloovutuse. 

Vereloovutus on lihtsaim võimalus teha head. Doonoriks tulek ei nõua palju aega ja vaeva, kuid annab võimaluse teha kõige väärtuslikuma kingituse – päästa kellegi elu. Loovutades verd, saame olla kindlad, et Eestis on piisavad varud, et päästa kõikide abivajajate elusid, sest õnnetustest ja ootamatute saatusekäänakute eest ei ole meist keegi kindlustatud. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Doonoriverd saab igal ajal loovutada Verekeskuses, Tallinnas, Ädala tn 2: E, R kell 8-16, T-N kell 11-19.  Samuti DoonoriFoorumis, Narva mnt 5, Foorumi keskuse 4 korrusel E-N kell 11-19, R kell 11-16. 

Vaata siit täpsemalt, kus ja millal verd saad hõlpsalt anda.

Ka staarjalgpallur Cristiano Ronaldo loovutab nii tihti kui võimalik verd ning kutsub üles kõiki verd andma. Vutiäss pole lasknud end ka kunagi just nimelt sel põhjusel tätoveerida – vastasel juhul ta ei saaks verd anda.