Foto: PantherMedia / Scanpix
Terviseuudised
14. juuni 2017, 09:26

Südameapteek alustab haigekassa soodustusega ortooside müüki

Südameapteek alustas Haigekassa soodustusega ortooside müüki, alates sellest nädalast on ortoose võimalik soetada 21 Südameapteegi ketti kuuluvas apteegis üle Eesti.

Südameapteek laiendab pakutavate kaupade valikut ja alustab abivajajate soovidele vastu tulles haigekassa soodustusega ortooside müüki. Haigekassa hüvitab 90% ortoosi maksumusest 6 kuu jooksul pärast traumat või operatsiooni.  Ortoosi ostuks on vajalik perearsti või eriarsti poolt väljastatud digiretsept ning isikut tõendav dokument.

„Meie apteekidest leiab mitmesuguseid trauma- ja operatsioonijärgseid ortoose. Põlve-, hüppe-, küünar- ja randmeliigeste toestamiseks,“ märgib Südameapteegi piirkonnajuht Heli Pilar. Võimalik on osta ka selja- ja õlatugesid. „Ortooside kasutuspind on lai. Lisaks stabiliseerivale funktsioonile on ortoosidel ka soojendav ja valu leevendav toime. Näiteks on ortoosid soovituslikud liigesehaiguse korral, samuti vigastusest taastumisel ja operatsiooni järgselt. Kuna esmaste (6 kuud pärast operatsiooni või traumat) abivahendite maksumusest tasub 90% Eesti Haigekassa, siis on enne ortoosi soetamist vaja kindlasti konsulteerida arstiga, kes väljastab vajaliku digiretsepti,“ lisab Pilar.  Südameapteegis on müügil Otto Bock Rehband ortoosid, mis on õhku läbilaskvast materjalist, lihtsasti hooldatavad, masinpestavad ja mugavad kanda.

Haigekassa soodustusega ortoose pakuvad 21 Südameapteeki üle Eesti.