Foto: PantherMedia / Scanpix
Terviseuudised
14. juuni 2017, 13:10

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli lõpetab tänavu suvel 215 tervishoiutöötajat (3)

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvised lõpetajad saavad sel nädalal kätte oma rakenduskõrgharidusõppe diplomid ja kutseõppe lõputunnistused. Kokku lõpetab kõrgkooli 215 tervishoiuvaldkonna töötajat.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli suvisel lõpuaktusel saavad rakenduskõrgharidusõppe diplomi kokku 120 lõpetajat: õed, farmatseudid, tegevusterapeudid ja tervisedendajad. Lisaks antakse 95 kutseõppe lõputunnistust hooldustöötajatele, abivahendispetsialistidele ja esmakordselt Viljandis, SA Perekodu juures töökohapõhises õppes õppinud lapsehoidjatele. Cum Laude lõpetab kõrgkooli 17 üliõpilast, tänukirjaga  tunnustatakse 15 silmapaistvat ja aktiivset õppurit.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektori Ülle Ernitsa sõnul vajab Eesti oluliselt rohkem õdesid, farmatseute ja hooldustöötajaid, kui täna kõrgkoolides neid lõpetab, viidates OSKA raportile, mis analüüsib Eesti majanduse arenguks vajalike oskuste ja tööjõu vajadust lähema 10 aasta jooksul. „Loodetavasti meie lõpetajaid hoitakse ja hinnatakse ning nende motivatsioon püsib sama kõrgel kui täna lõpetades,“ sõnas Ernits.

Kõrgkooli õppeosakonna kogutud lõpetajate tööhõive statistika näitab, et 82,3% protsenti kõrgkooli lõpetajatest töötab lõpudokumendi kättesaamise ajal juba erialasel ametikohal.

Kõrgkooli suvine lõpuaktus toimub 15. juunil algusega kell 12 Nordea Kontserdimajas (Estonia pst 9).