Mandliõli annab SPF 6 päikesekaitsevahendile vastava kaitse.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
19. juuni 2017, 12:34

KAITSE LOODUSEST: viis õli, mis aitavad nahka päikese eest kaitsta

Suveperioodil on äärmiselt oluline nahka päikese eest kaitsta. Lisaks apteekides ja poodides müüdavatele kreemidele passivad selleks ka nahasõbralikud looduslikud õlid.

Porgandiseemneõli on üks parimaid looduslikke päikesekaitseõlisid. See on rikkalik ja väga kontsentreeritud, mistõttu tuleks seda pisut mõne pehmema õliga lahjendada, kirjutab KSA silmakeskuse blogi

Kookosõli on samuti väga hea vahend naha kaitsmiseks ning erinevalt porgandiseemneõlist on see ka väga levinud ja paljud kultuurid kasutavad seda iga päev. Kuna kookosõli kaitsev toime ei ole kauapüsiv, tuleb seda nahale määrida mitu korda päevas. 

Kookosõlist pisut kergem ja vähemrasvane looduslik variant on mandliõli. Uuringud kinnitavad, et mandliõli annab SPF 6 päikesekaitsevahendile vastava kaitse, mida kasutavad sageli need, kes ei taha ära põleda, kuid soovivad saada nahale suvise jume.

Nisuiduõli on üks kõige tõhusamaid naha kaitseõlisid. See sisaldab antioksüdante ja E-vitamiini, mis aitavad nahal uueneda. E-vitamiin toimib ka ise antioksüdandina, mis aitab päikesekahjustusi ennetada. 

Punase vaarika õli on üks muljetavaldavamaid looduses leiduvaid päikesekaitsevahendeid. Selle SPF jääb 30 ja 50 vahele, seega on see üks tugevamaid looduslikke päikesekaitsevahendeid, mis on sama hea või paremgi veel kui tavapärane kaubanduses leiduv toode. Punase vaarika õli sisaldab ka tubli annuse E-vitamiini, mis aitab nahal paraneda.