Legendaarne muusik ja meelelahutustegelane Onu Bella, kodanikunimega Igor Maasik, esitles 20. juunil äsja valminud raamatut “Tappa prostatavähk”.Foto: Teet Malsroos
Raamat
20. juuni 2017, 18:45

GALERII | Onu Bella kirjutas võitlusest vähiga autobiograafilise raamatu (30)

Legendaarne muusik ja meelelahutustegelane Onu Bella, kodanikunimega Igor Maasik, esitles täna Eesti Rahvusringhäälingu kohvikus äsja valminud raamatut “Tappa prostatavähk”, milles kirjutab vähiraviga toime tulemisest. Autobiograafiline teos on kaheosaline, mis sisaldab ka ilukirjanduse ja fantaasia elemente rääkides mehest, kellel 50aastaselt diagnoositakse eesnäärmevähk.

Raamatu tagakaanele on Onu Bella (55) kirjutanud järgmise teksti: "Muide, need praegusel ajal nii populaarsed ja paljureklaamitud tegevused nagu puude kallistamine, kristallidega manipuleerimine ja muu analoogne posimine on minu empiirilise kogemuse põhjal pigem fantaasiavaldkonda kuuluv komejant kui tõsiselt võetav ravimeetod. Inimestele meeldib mõelda, et esoteerika on lahendus kõigele, kuid karm reaalsus on midagi hoopis muud."

“Tappa prostatavähk” keskendub elule pärast eesnäärmevähi operatsiooni. Raamat räägib kõigest, ka võikaimatest detailidest, millest eesnäärmevähki põdevad mehed ei räägiks. Arstide süvenematuse, hoolimatuse ja stampides kinni olemise tõttu muutub 50aastase mehe elu pärast operatsiooni täielikult. Lubatud ja loodetud kiiret paranemist ei tule ega hakkagi tulema. Elades mähkmed püksis, antidepressandid igapäevaseks neelamiseks taskus on abielumehe rõõmude nautimine igaveseks lõpetatud.

See raamat räägib ausalt, milline hakkab mehe elu sellises olukorras olema. Oma keemikuharidusest lähtuvalt on Onu Bella süvitsi käsitlenud ka raviprotseduuride ja ravimite toimet ning spetsiifikat.