„Erakorralist abi osutavad haiglate erakorraliste meditsiini osakonnad, aga kergematele hädadele saab haiguste sümptomite ja traumade vastu kindlasti leevendust valveapteekidest,“ ütleb Südameapteegi peaproviisor Triinu Entsik-Grünberg.Foto: Erakogu
Terviseuudised
22. juuni 2017, 13:05

Pikal jaani-nädalavahetusel on Tallinna valveapteegid avatud ööpäev läbi

Tallinnas asuvad kaks linna valveapteeki on saabuval pikal jaani-nädalavahetusel, 23.-25.juunini avatud tavapäraselt ööpäev läbi. Tallinna valveapteegid asuvad kesklinnas aadressil Tõnismägi 5 ja Lasnamäel aadressil Vikerlase 19. Lõuna-Eestis saavad abivajajad külastada lisaks Tartu linnas asuvale ainsale valveapteegile ka Tartu ööapteeki aadressil Ringtee 60a, mis on avatud iga päev hommikul kella seitsmest kella üheni öösel. 

Südameapteegi peaproviisor Triinu Entsik-Grünbergi sõnul sulgevad jaanilaupäeval ehk 23. juunil mõned Südameapteegi apteegid uksed tavapärasest varem ning 24. juunil on enamik apteeke suletud. Saabuvad pühad Tallinna valveapteekide töös aga muudatusi ei töö, endiselt saavad abivajajad ravimeid soetada ööpäev läbi.

„Kuigi senised suvised ilmad on heitlikud ja suurt suve veel ei paista, meelitab jaanipäev inimesed võidupüha suurelt tähistama. See toob kaasa ootamatuid haigestumisi, paraku ka rasvase toidu ja vägijookidega liialdamist, väiksemaid traumasid ja põletusi,“ nendib Entsik-Grünberg. Südameapteegi peaproviisori sõnul soovitakse jaanipäeva paiku tavapärasest enam seedimist soodustavaid ja kõrvetiste vastaseid preparaate.

„Samuti ostetakse rohkem nn.pohmellivastaseid preparaate, valuvaigisteid, rasestumisvastaseid vahendeid ja antibiootikume,“ loetleb peaproviisor ravimeid, mille tarbimist jaanipühad tõstavad. Kuna eesootaval reedel, laupäeval ja pühapäeval on perearstikeskused suletud, soovitab Triinu Entsik-Grünberg kindlasti üle kontrollida krooniliste haiguste vastaste ravimite varu või nende retsepti olemasolu, et vajadusel hädavajalikud preparaadid valveapteegist soetada.

„Erakorralist abi osutavad haiglate erakorraliste meditsiini osakonnad, aga kergematele hädadele saab haiguste sümptomite ja traumade vastu kindlasti leevendust valveapteekidest,“ ütleb Entsik-Grünberg.