Kümme toitu, mis hoiavad su südame terve
Lõhe sisaldab ohtralt tervislikke rasvhappeid, mis alandavad vere kolesteroolisisaldust ning takistavad põletike teket, kirjutab Remedy Yard. Need kaks on kõige enamlevinud südame-veresoonkonna tõbede põhjustajad.
Apelsinimahl. Eriti just värskelt pressitud apelsinimahl sisaldab suures koguses C-vitamiini ja antioksüdante, mis kaitsevad veresooni kahjustuste eest ja hoiavad vererõhu normaalsel tasemel. Uuringud on näidanud, et kaks klaasi apelsinimahla päevas annab sulle vajalikke toitaineid südamehaiguste ennetamiseks.
Pähklid sisaldavad rikkalikult erinevaid rasvhappeid. Regulaarne pähklite tarbimine aitab kolesteroolitaseme kontrolli all hoida, parandab liigeste ja südame tervist. Lisaks parandavad pähklid ka mälu.
Kurkum on tugev põletikuvastane maitseaine, mis vähendab ka rasvade püsimist kehas.
Roheline tee sisaldab tugevat antioksüdanti nimega katehhiin. See aitab vähendada kolesterooli taset ja soodustab ainevahetust. Kui jood iga päev kaks tassi rohelist teed, oled enda kaitsmiseks teinud palju.
Arbuus hoiab veresooned puhtana.
Avokaadod sisaldavad samuti ohtralt tervislikke rasvu, mis reguleerivad kolesterooli taset ja hoiavad nii kogu südame-veresoonkonna tervist.
Jõhvikad on rikkalikud kaaliumiallikad, kaalium on aga südame jaoks väga oluline mineraal, mis aitab kolesteroolitaset kontrolli all hoida. Teadlased on leidnud, et kui jood kaks klaasi jõhvikamahla päevas, väheneb su risk haigestuda südamehaigustesse 40% võrra.
Täisteratooted ja pruun riis mõjub samuti kardiovaskulaarsele tervisele hästi.
Granaatõunad on tulvil looduslikke toitaineid, mis parandavad su vereringet.
Kommentaarid (0)