Keha

Ettevaatust! Lagunenud hambad mõjutavad kogu organismi tervist (13)

LISA KOMMENTAAR

Aadu6. juuli 2017, 23:29
Kolm tervet hammast veel suus. Neli kohe väljatulemas. Töötukassa kukil, et mis ma nii madalal palgal olen. Orjapidamise ajal siiski arvestati hammaste järgi töövõime seisu. Naeratan endiselt.Kui keegi tunnetab ebameeldivust siis pole tal järelikult minuga asja. Hambutud on kahjuks minu tutvuskonnas ka üsna tegijad ja tuntud kujud. See on kahjuks mu isamaa üks kurvemaid teemasid. Hambutu oli ka mu vanaisa, kes elas pea üheksakümneni välja. Ja õhtusööki sõi oma kaks tundi. Magas eeskambris pika pingi peal norisedes kuskil kümme minutit ja sõi edasi oma kolmnurksekd kulunud noakesega. Suust ei tulnud tal mingit paha lõhna. Ega endalgi seda vaatamata hambatüügastele fikseerida pole. Kuid rõhutan, olge proteesidega tähelepanelikud. Suu limaskest võib teatud odavamate variantidega anda küllaltki kurva pöördumatu tagasilöögi, millega enam pikka pidu pole. Paar sellist paha näidet on oma lähedaste nahal kogetud. No ei ole mul kade, kui kellegil on suurepärane hambavalem. No ei hakka mul paha suheldes hambututega. Paha enesetunde tekitavad ilusa naeratusega suust väljaaetud ebakompetentsed tarkused.
nagu muiste4. juuli 2017, 15:24
Mingisugune juudas arvab, et kui ravida võimalikult vähestel inimestel hambaid, siis hakkab hambapastade ja -harjade läbimüük kaupluses jõudsalt kasvama aga osadel inimestel pole isegi kraanivett, rääkimata isiklikust toanurgast või eluasemest, kus seda protseduuri teha. Et roni aga vihmaga tänavanurgale, aja hambad irevile ja nühi möödujate nähes, rüübates peale vihmatorust tulevat, suviselt sooja vett.
Jah28. juuni 2017, 15:40
Miks on vaja targutada, kui inimesel pole raha et teenuse eest maksta. Summad on sellised et lihtsalt õudne.
asd7. juuli 2017, 05:17
kuidas sa arvuti jõudsid küll osta? püsiühendus maksab veel ka lisaks.
pensionär Eedu28. juuni 2017, 14:58
Aga kas seltsimees Kokman ka teab, et hambaravi käib inimestel üle jõu, kuna selliseid lausa röögatuid summasid, mida arstid nõuavad, pole rahval kusagilt võtta. Ärgu parem kaagutagu ja agiteerigu, et veel rohkem sissetulekut omale kasvatada . Ja riik sülitab oma kodanike peale, selle asemel, et aidata.
de facto28. juuni 2017, 14:49
Jah aga midagi teha pole. EV-s on hammaste ravimine vaid tööandjale võimalik luksus.
RIIK EI TAHA ARU SAADA28. juuni 2017, 14:42
Aru ma ei saa, miiks hammaste ravimine pole kaetud haigekassa rahadest - korras hambad ei ole ju vaid ilu jaoks, nagu ka artikkel kirjutab. Nii nagu ravitakse muid haiguseid või katkisi ihuliikmeid, peaks ravima ka hambaid, haigekassa rahastusest ikka. Pandagu siis töölkäivatele inimeste makse juurde, kui muudmoodi pole võimalik, aga see asi tuleks ära teha. Varsti on meie paljud inimesed hambutud.
28. juuni 2017, 14:29
Hambaarstid EI ravi hambaid, nad topivad augu kinni ja kõik, sest nad on ärimehed/naised. Nende ülesanne on raha teha. Raske raha eest parandavad ka hambaid. tõesti ikka ilusate summade eest. Muu jutt on lihtsalt reklaam.
milline vapustav uudis28. juuni 2017, 14:23
kes küll oleks võinud seda arvata?!
A.L.28. juuni 2017, 14:12
Saan varsti 60.Enamus hambaid on alles.M
28. juuni 2017, 14:21
Tubli. Vaata, mis seis on 10 aasta pärast.
vanaema28. juuni 2017, 14:04
Palun annetage mulle raha, siis kohe lähen hambaarsti juurde. Ette tänades, vanaema. P.S. Ühe ( 1 )hamba ravimine läks mulle maksma 400 eurot. Ootan raha.
))7. juuli 2017, 05:24
Tee ise ka midagi selleks,et raha teenida mitte ära kerja.häbi ei ole või?