Viimsis avati 2,6 kilomeetri pikkune Randvere terviserada.Foto: Tiit Motus
Treenimine
29. juuni 2017, 16:09

GALERII | Tervisesportlased, rõõmustage! Viimsis avati uus terviserada (1)

Viimsis avati uus, 2,6 kilomeetri pikkune Randvere terviserada, mis pakub mitmekülgseid sportimisvõimalusi. 

„Meie jaoks on väga oluline, et vallaelanike jaoks on tagatud erinevad võimalused oma vaba aja sisustamiseks. Mis saaks olla parem, kui veeta kaunis suvepäev looduses sporti tehes?“ sõnas Viimsi abivallavanem Jan Trei, Viimsi valla 98. aastapäeva pööratakse rohkem tähelepanu tervislikule ja sportlikule eluviisile.  

Terviserajale on paigaldatud spordiinventar venitus- ja jõutreeninguteks. „Rada pakub rohkelt erinevaid sportimisvõimalusi. Siin saab joosta, rattaga sõita ning kasvõi kepikõndi teha. Talvisel ajal plaanime rajada ka korralikud suusarajad," sõnas Jan Trei. Randvere terviserada hakkavad kasutama ka Randvere kooli ja lasteaia õpilased. 

“Viimsi vald teeb uue terviserajaga väärt kingituse. Liikumisrõõmu kättesaamiseks tuleb aga ise rajale astuda, sõltumata liikumisviisist, kiirusest või ilmast. Sinasõprus liikumisega on kerge tulema, oluline on saavutada regulaarsus. Värskes õhus ja looduses liikumine annab energiat ning kingib juurde tervena elatud aastaid,” ütles Eesti Terviserajad SA juht Alo Lõoke.

Randvere terviserada asub Viimsi poolsaare idaosas, Randvere, Tammneeme ja Leppneeme piirkonnas ning raja kogupikkus on 2,6 km (väike ring on 500 meetri ja suur ring 2,1 kilomeetri pikkune). Rada on täielikult valgustatud.