Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
29. juuni 2017, 16:48

OSTA UUS VÕI HAARATA VANA? Kas päikesekaitsekreem aegub? (1)

Kui päikselised ilmad käes, siis meenub, et aeg oleks kasutada ka päikesekaitsekreemi. Kindlasti jääb meist enamusel seda iga suve lõppedes alles, sest terve tuubi kasutamiseks ei jagu piisavalt päikselisi päevi. Kas poolik kreem aga kõlbab ka järgmisel aastal kasutamiseks?

Enamus päikesekaitsekreeme on ka päris kallid, mistõttu on suur ahvatlus eelmisest aastast poolikuks jäänud kreem kasutusele võtta, kirjutab Metro.

Kas see on ikka ohutu?

Tegelikult sõltub see mitmest asjast.

Kas oled kreemi jätnud ranna või kodus päikese kätte sesima? Siis on sisuliselt sinu kreemi eluiga läbi.

Mõnel kreemil on ka aegumistäht aega pudelile märgitud. Kui see on pakendil kirjas, siis pärast seda kuupäeva toodet enam kasutada ei tohiks.

Osadel toodetel on aga aegmuisele viitavad sümbolid, mis annavad aimu, kui kaua pärast kreemi avamist võid seda kasutada.

Kui su päikesekaitsekreemil taoline info puudub, siis keskmiselt säilib see 2-3 aastat. Seda siiski juhul, kui kreem ei satu päikese kätte või kõrgete temperatuuride kätte.

Kõik on kena ja korras, aga sisuliselt tähendab see, et päikesekaitsekreemi randa võttes sa seda järgmisel hooajal kasutada enam ei tohiks. Päike ja kõrged temperatuurid muudavad päikesekaitsekreemi võimet sind kaitsta. Nii muutub pakendis olev sisu kasutuks.

Arvestades ohte, siis oleks kõige õigem valik igaks hooajaks uus kreem muretseda.

Kas sina ostad igal hooajal uue päikesekaitsekreemi?