Uudised

Kas suurem hambaravihüvitis tähendab kehvemat ravi? (8)

LISA KOMMENTAAR

Tige 4. juuli 2017, 00:09
Seda oligi arvata, et hambaarstid oskavad hinnad ilusti nii suureks väänata, et kukub sülle haigekassa raha ja penskari 80euri jääb visiiditasuks! Hambad pole ju inimese tervise tarvis vaid iluasjad eputamiseks nagu botaksi süstid... nii arvab valitsus kes oma hambaravi ilusti kuluhüvitistega kaetud saab!
õiglane3. juuli 2017, 10:48
kahjuks ei saa tänapäeval midagi head õelda hambaarstide kohta ,ravi on väga kallis ja plommid ei seisa tavaliselt rohkem kui 0,5-1,5 aastat,isegi vahest 2 nädalat,mingit garantiid nad ei anna ,vene ajal kus ravi oli tasuta ,plommid seisid 20-25 aastat
Õiglane jah4. juuli 2017, 00:15
Sest sa otsisid ilmselt kõige odavama arsti. Või lihtsalt ebakompententse. Aga ma olen ka ise nende otsa sattunud. Üks "hambaarst" pani mulle plommi purihambasse nii, et mingisugused kolm traati, mis seda plommi justkui kinni pidanuks hoidma, hakkasid kuu aja pärast plommi seest välja paistma.
Uurisin netist seejärel tükk aega infot hambaarstide kohta - et kes kuidas teeb, milliseid hinnanguid on antud, milline tagasiside jne.
Lõpuks siis leidsin ühe. Tallinna kesklinnas, armas naisterahvas. Ütles, et ta pole sellist "tööd" (hambaplommimist) elus näinud, et mis aastal see plomm mulle pandi (tegelikult kaks kuud tagasi).
Põhimõtteliselt algas siis kõik nullist - röntgen, hambakaart, pärlipesu, raviplaan jms.
Kuus kuud käisin, iga kuu korra, kõik vanad ja ka jube koledad (lamedad) plommid tõmmati välja ja asendati uutega. Kusjuures plomm on teiste hammaste värviga identne ja tal on ka iseloomulik hamba kuju, nurgad ja teravikud ja kõik nagu päris hambal.. Läksin koju ja ei suutnud aru saada, millisele hambale on plomm pandud!! Ja nii kõikide vanade plommidega (kokku neli). Kõik vanad välja, uued sisse. Tundub jah, nagu äriplaan, aga tegelikult ma olin üliväga rahul. Nüüd on sellest möödas kaks aastat ja kõik plommid istuvad omal kohal, kuju on alles ja värv on sama. Briljantne töö!
Pensionil onu3. juuli 2017, 09:57
See uus kord seab hamba raviprotseduuride piirhinnad, mis tingib kõige odavamate materjalide kasutamise (ka ka odavaimad süstid, mis ei tarvitse sugugi ka parimad ja patsiendile mugavaimad olla). Mida tähendab odav materjal Selle nahka mu hambad kunagi läksidki. Käisin aastaid odavaima arsti juures ja tema plommid kippusid kogu aeg nii mõne kuu kuni aasta pärast välja kukkuma. Nii et kordusvisiit, uus puurimine ja uus plomm. Iga kord veidi suurem, kuni polnudki enam midagi puurida ja juurikale aetigi tangid taha. Nii et lõppkokkuvõttes läks odav arst mulle märksa kallimaks maksma.
Seoses elukoha vahetusega vahetasin ka arsti, hakkasin käima kohalikul era-hambaarstil, kes tegi küll kallimat, kuid märksa kvaliteetsemat tööd. Kasutas ka kallimaid materjale. Ning tema plommd püsivad mul juba 3-4 aasta korralikult suus.
Kas ma järgmisel korral peaksin taas mõne soss-sepa poole pöörduma? Või siis loobuma mulle kui pensionärile seadusega ette nähtud 85 eurosest hüvitusest? (Mis riikija haigekassat kindlasti vägagi rõõmustaks!)
Pensionil onu3. juuli 2017, 10:07
Eriti tekitab hämmeldust üks seik, millest mulle räägiti ja mida ma ei suuda kohe kuidagi uskudagi. Ise kahjuks seda lugema ei juhtunud, nii et tõesuse kohta pead ei või anda. Et edaspidi pidavat lepinguline arst hüvitusmäärade järgi saama vaid ühed kummikindad kolme patsiendi kohta! No mis neist kinnastest sedasi kasu, kui enne mind on käidud nendega mingi tiisikeri suus näiteks? Kui, siis vaid arsti enese tervise kaitsmiseks.
Kuna meil on nüüd kaks hambaarstide seisust, lepingutega ning mitte, kasvavad järjekorrad nende lepinguliste uste taga hiigelpikaks. Ja patsiendil on rohkem ootamist. Kasiis kuihammas valutab. Ja kui nüüd tulevad niinimetatud vaestearstid eraldi, kes siis garanteerib, et sealt hambaarsti toolilt mulle eelmisest , mingistbomžilaasest patsiendist mingid k.i.r,b.u,d või t,ä.i,d külge ei tule?
sasasasaa3. juuli 2017, 09:43
tore kui miskiti ka tööle hakkab
laps peab ka proovima, et triikraud on tuline ja sool on soolane
eks siis saab saama poole tunniga pandud 3- 4 plommi , mis tuletab vanu häid retroplomme 70-ndatest meelde, mis püsisid u.pool päeva. oluline on ametniku exceli tabel ja poliitiku vallijaskond, aga mitte see mis on öige ja mis vale
??? 3. juuli 2017, 09:39
Miks see arstlle peakski meeldima, kui paberitööd juurde tuleb? Enne oli lihtne. Patsient valis ise omale arsti, maksis arve ning esitas hiljem vastava tšeki haigekassakõle, kust talle see 19 eurot siis hüvitati. Praegu tuleb valida aga mitte lähim või parim arst, vaid see, kes on lepinguga liitunud. Ja kes hakkab seetõttu täitma haigekassale aruandeid, sest teatavasti ei hüvita haigekassa mitte kõiki vajalikke ravioperatsioone. Sest hambaravi ning plommimise juures mõned arsti toimingud on hüvitatavad, mõned aga mitte. Nüüd jaga, mida maksab patsient, mida kassa. Büroakratia!
eiei...3. juuli 2017, 09:20
Raviga pole siin midagi pistmist. Selle raha eest vaadatakse ainult korraks suhu ja rohkem kahjuks ei saa midagi...