Hea vihmavari, nagu ka head päikeseprillid, lubavad sul ekstreemseid ilmaolusid nautida.Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
3. juuli 2017, 14:06

Vihm ajab tuju nulli? Ära heida meelt - need kümme tegevust aitavad sul rõõmsaks jääda! (3)

Ka täna on hommikust saati sadanud nii, nagu vihm ei lõpeks eales. Ajab ju vihale - väljas peaks ju olemas suvi! Ära heida meelt aga pikalt, sest ka halbadest asjadest võib leida head.

Veebikülg Freedom Experiment toob välja kümme võimalust võtta vihmasest päevast viimast ja säilitada rõõmus meel vaatamata kõigele.

Ja tegelikult töötavad need nõuanded ka päikeselise päevaga, kui tuju vajab turgutamist.

1.  Poe teki alla ja loe head raamatut. Eriti mõnus on, kui võtad kõrvale ka tassi mõnusalt lõhnavat teed.

2.  Mine muuseumi. See on hea nipp veeta vihmast päeva reisil olles. Kuid mitte ainult – küllap on sul ka kodukandis lähedal muuseume, kus sa pole üldse või ammu käinud. See annab sulle hea võimaluse õppida midagi uut.

3.  Küpseta. Vihmase ilmaga on sul toas olemiseks aega rohkem ja nii saad sa proovida valmistada midagi keerulisemat kui tavaliselt. Näiteks makroone. Boonuseks on see, et pärast saad oma kätetöö pintsli pista. Ja selleks toiminguks näiteks sõbrad appi kutsuda – usu, ka neil pole praegu midagi head teha.

4.  Pane selga mitu kihti riideid. Seda eriti siis, kui sa oled külmetusele vastuvõtlik. Kui pealmine kiht saab märjaks, võta see lihtsalt ära.

5.  Investeeri heasse vihmavarju. Võib tunduda imelik kulutada raha päikeseprillide või vihmavarju peale, kuid usu – hea vihmavari, nagu ka head päikeseprillid, lubavad sul ekstreemseid ilmaolusid nautida. Tead ju küll, kuidas sakib olukord, kui vihmavari on ainsa pilvealuse tuulehooga pahupidi keerunud… Hea vihmavarjuga selliseid asju ei juhtu.

6.  Mängi lauamänge. Eriti hea on seda teha koos sõpradega. See soovitus töötab ükskõik, millisel hooajal – olgu see siis suvine pärastlõuna, kui õues lakkamatult kallab, või pime talveõhtu, kui õues tuiskab. Õhtu sõpradega muudab eriti mõnusaks pudel veini ja mõned hõrgud suupisted.

7.  Joo suurtes kogustes teed ja kohvi. Mitte miski lihtsalt ei saa selle vastu, kui õues on külm ja jahe!

8.  Mine oma kodulähedasse kohvikusse ja jää sinna terveks päevaks. Näiteks saad seal teha tööd, blogida või planeerida oma tulevast reisi. Kohvikus on viisakas päeva jooksul mõned korrad ka tellida. Kuid kohvikusagin võib vihmasel päeval mõjuda tõeliselt inspireerivalt – proovi järgi!

9.  Mine õue ja joo pärast kuuma kakaod. Tegelikult pole midagi paremat, kui veeta vihmane päev õues, näiteks metsas, käia pärast sooja duši all ja pärast seda juua tass kuuma kakaod.

10. Tee käsitööd. Vihmase ilmaga on parim lõpetada või alustada näputööd. Kudumine on, muide, väga soojendav ja lõõgastav tegevus. Ning kui selle kõrvale kuulata head muusikat ja rüübata hõrku teed, on olemine lihtsalt täiuslik. Vaatamata vihmale.