Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
4. juuli 2017, 11:00

Kas pigmendilaikude korral peaks päikesekaitse panema jumestuskreemi alla?

Kuidas peaks valima jumestuskreemi, kui on kalduvus pigmendilaikudele või see juba tekkinud? Kas jumestuskreemi alla peaks panema päikesekaitsefaktoriga kreemi või kuidas oleks õige käituda?

Vastab Tallinki hotelliketi spaade ja ilusalongide juht Astrid Sõmera: "Pigmendilaikude puhul on kõige olulisem ennetustöö. Selleks võiks vältida tugevatoimelisi koorijaid, nahka ärritavaid tooteid ning meigitult randa minemist.

Eelkõige ei tohiks päikeselise ilmaga kasutada puuviljahappeid sisaldavat kosmeetikat, mis soodustab naha laiguliseks muutumist. Kõige sagedasem kosmeetikumides kasutatav puuviljahape on glükoolhape, pakendile on tavaliselt märgitud tähed AHA. 

Kui pigmendilaikudele on soodumus, tuleks hakata juba varakevadel kasutama päikesekaitsefaktoriga päevakreemi ning teha seda kuni sügiseni välja.

Päikesekaitsekreemi tuleks kasutada ka jumestuskreemi, BB-kreemi või CC-kreemi all. Pigmendilaigud võivad olla inimestel väga erinevad ning igaüks peaks valima endale sobiva jumestuskreemi. Tavaliselt kasutatakse pigmendilaikudega nahal korralikult katvaid jumestuskreeme, sest nendest ei kuma laigud läbi, aga osadele inimestele sobivad paremini kerged BB- või CC- kreemid."