Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
5. juuli 2017, 21:15

7 asja, mida iga naine oma naha kohta teadma peaks (1)

Nahk on inimese kõige suurem organ. Nahk on ka see, mille kaudu tunnetame ümbritsevat maailma ning nahk on sageli esimene, kes meile märku annab, kui midagi valesti on. Terviseajakiri Health soovitab igal naisel (tegelikult ka igal mehel) oma nahka tundma õppida.

1. Su nahk on pidevas muutumises

Iga kuu jooksul jõuab su nahk taas ja taas uueneda. Nahk on esimene asi, mis sind kaitseb - külma, kuuma, õnnetuste ja kõige muu korral saab nahk esimese löögi. Et su nahk peaks vastu ja oleks alati "kui uus", vajab ta õiget hoolitsust.

2. Tunne oma naha kihte ja osasid

Marrasknahk, pärisnahk ja alusnahk, rasvkude ja karvakesed ning mõistagi närvid.

3. Kortsud?

Kortsuline nahk on märk sellest, et su keha ei tooda piisavalt elastiini. Samuti võib see tähendada kõrget vererõhku või lihtsalt seda, et peaksid rohkem magama.

4. Pigem karta kui kahetseda

Kuju või värvi muutnud sünnimärgid ei ole naljaasi. Ka peaksid laskma üle vaadata väga suured sünnimärgid. Kui suur on "suur sünnimärk"? Kui pliiatsiteritaja ava on ümbermõõdult sünnimärgist väiksem.

5. Iluvigadest saab jagu

Kui sa pole rahul tedretäppide või pigmendilaikudega, siis on protseduurid, mis neid kahvatumaks teevad. Räägi enne arstiga läbi, milline vahend on sulle kõige ohutum, mõned protseduurid võivad suurendada vähiohtu!

6. Akne ei ole ainult tiinekate "rõõm"

Tegelikult võib akne vahel eaga veel hullemaks minna. Eriti just enne menopausi võib naise nahk uuesti käest ära minna.

7. Tea, millised toidud on nahasõbralikud

Punase liha asemel eelista punast kala, samuti armastab su nahk tsitruselisi puuvilju ja arbuusi.