Terviseuudised

Hambaravihüvitist ei saa mitmes linnas ja vallas kasutada (15)

LISA KOMMENTAAR

Opa6. juuli 2017, 12:43
Hambaravi subsiidiumid ei lase hinnal langeda. Kõik mis on tasuta riigi poolt on alati kallim, sest peab veel riigi aparaati üleval pidama.
Rahvas:6. juuli 2017, 11:51
Ega me oma elujärje parandamiseks muud ette ei võtagi kui vingume anonüümselt.
!6. juuli 2017, 10:45
Nimetati vaid paari linna. ga vallad? Muusas, meie vallas on sama situatsioon, et lepingulist hambaarsti meil enam pole. Üks eraarst küll on, kuid tema ei liitu. Tuleb kaugemal käima hakata.
See tähendab, et kui lepingulisi hambaarste on vaid 10%, siis kasvavad järjekorrad nende uste taga hiigelpikkadeks. Sest eks igaüks tahaks oma ette nähtud hüvitatava osa ikka kätte saada. Aga kui hammas ikka liialt häda teeb või pole aega igavesti oodata või kaugel maakonnakeskuses ravil käia, siis minnakse teise hambaarsti juurde. Ning riik ja haigekassa rõõmustavad et näe, raha jäi alles, hüvitus kasutamata! Kokkuhoid! Ning kui suur osa hüvitusrahasid kasutamata jääb,siis on poliitikuil põhjust sõna võtta et näete, rahvas ei soovigi seda hüvitamist! (seega et võtame seal raha vähemaks!)
Alar16. juuli 2017, 10:17
Mina pole veel aru saanud, mis vahe on sellel, kas patsient maksab oma kõik taskust või makstakse osa arvest riigi antud rahaga? Kas hambaarstile iga euro ei kõlbagi?
!6. juuli 2017, 10:36
Asi on selles, et tolle uutmoodi sadava raha kätte saamiseks peab iga hambaarst esitama ise taotluse haigekassale. Seejuures ka pika aruandluse, et milliseid protseduure ta tegi (mitte kõik poletasustavad vaid ainult mõned neist). Kusjuures taksid on haigekassa poolt määratud. Seejuures määrades, mis tingib ainult kõige odavamate materjalide ning süstide kasutamise. Näiteks hüvitus kasutatavate kummikinnaste eest olevat sedavõrd väike, et sellest lähtudes peaks hambaarst ühe kummikinda paariga ravima kolme patsienti järjest. No kellele on sellist absurdi vaja? Seda eriti juhul , kui arstil on hea maine ning patsiente niigi jagub?
Selge6. juuli 2017, 12:21
et siis hambaarst lüpsaks parema meelega patsienti edasi kui esitaks kellegile mingeid aruandeid. Näiteks kasutab ühekordsete meditsiinikinnaste asemel kummist kalurikindaid. Tervis on kallis nagu meditsiinitöötajad armastavad targutada :)
Minna6. juuli 2017, 15:56
Mitte arst ei lüpsa patsienti, vaid riik lüpsab nii patsienti kui ka arsti, kes peab nüüd selle hüvitise ise patsiendile kinkima (enne tegid seda riigi palgal olevad ametnikud ). Miks arst peab seda tööd riigi heaks tasuta tegema?
mai6. juuli 2017, 17:37
selge, arstid ei saa ju niimoodi enam nii palju juurdekirjutusi teha
haigekassa6. juuli 2017, 11:50
pidi ette dikteerima, mis hinnaga võib hambaarst teenust osutada, vaid siis saab selle hüvitise. Ju need hinnad siis liiga odavad arstide jaoks.
Ronja6. juuli 2017, 09:52
Ah-ha-aa, meie kodumaa valitsus tegi jälle oma rahvale ära !
...6. juuli 2017, 09:25
No mina küll hambaarsti hüvitise järgi ei vali. Minu hambaarst pole ka liitunud, saan temast aru ja käin ikka tema juures edasi. Teadmine, et arst on hea ja teeb kvaliteetset tööd, on oluslisem kui paarkümmend eurot säästu. Loogiline oleks, et igal täiskasvanud inimesel on oma hambaarst, mitte et käiakse, kus juhtub.
Keila pensionär6. juuli 2017, 08:48
Keilas pole pensionäridel enam kuhugi minna. Aitäh Haigekassa ja Ossinovski helge tuleviku eest. See on sama, et näitame, aga kätte ei saa. Nagu ühes muinasjutus pandi kurele taldrikule suppi ja paluti sööma....
juhul6. juuli 2017, 07:39
see ja ka palju muid teemasid on valitsejate poolne otsene rahva mõnitamine
6. juuli 2017, 07:32
no krt küll, maardu ei ole ka liitunud.
Läkski6. juuli 2017, 06:57