Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
10. juuli 2017, 14:00

Viis põhjust, miks rasedana joogat harrastada

Rasedana on olemine raske ning sestap on sageli lihtsam diivanil lamada ja telekat vaadata. Kuid enda liigutamine on oluline ka lapseootusperioodil ning jooga on selleks päris hea võimalus.

Pure Wow toob välja viis põhjust, miks just rasedana joogat harrastada.

* Jooga muudab su rahulikumaks. Uuringud on kindlaks teinud, et joogat harrastavad rasedad on vähem närvilised ja stressis

* Jooga toob sulle parema une. Kui oled rahulikum, uinud õhtul paremini, vähkred öösel vähem ning puhkad ka end paremini välja.

* Jooga aitab sul kergemini sünnitada. Jooga aitab sul oma kehale õpetada, kuidas poosides püsida ja keskenduda, see valmistab sind aga sünnituseks täpselt parasjagu ette. Lisaks valmistab jooga ka su füüsise ette, sest painduvama ja tugevamate lihastega on sünnitus kindlasti kergem.

* Jooga aitab iiveldust leevendada. Paljud joogaharrastajad naised on leidnud, et teatud poosidest on esimesel trimestril kasu nõrkuse ja iivelduse leevendamisel.

* Jooga aitab seljavalu leevendada. Rasedusega kaasneva kaalutõusuga on alaseljavalud paratamatud, neid aitavad samuti hingamisharjutused ja seljalihaseid toetavad joogapoosid leevendada.