Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
12. juuli 2017, 13:15

ILMA MURETA: kaks äppi, mis aitavad laste tegemisel silma peal hoida (1)

Koolilaste suvevaheaeg on täies hoos, mis rohke vaba aja veetmisega kodust väljaspool võib lapsevanematele kaasa tuua nii mure laste asukoha kui ka vaba aja tegevuste kohta. Südame rahustuseks tasub ära kasutada ohtraid võimalusi pakkuv nutimaailm.

Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann toob välja kaks äppi, mis aitavad laste tegemistega kursis olla.

Tea lapse asukohta. Laste ja nende seadmete asukohaga kursisolemiseks tasub uurida rakendust Family Locator ettevõtte Life360 poolt. Seda saab kasutada mitmel otstarbel. Esiteks saab sellega laste asukohal silma peal hoida, kuna rakendus on ühendatud telefoni GPS-seadmega ning kaardilt on võimalik lihtsasti asukohta tuvastada. Teiseks on rakendus suurepärane ka kadunud või varastatud telefoni leidmiseks. Rakenduses saab muu hulgas panna paika ka teavitused, mis annavad näiteks vanemale teada, kui laps on mingisse kindlasse sihtkohta jõudnud. Sarnasel põhimõttel toimib ka GeoZilla Family GPS Locator, milles on kasutajatel võimalik reaalajas pereliikmete asukohta jälgida ning vaadata ka seda, kus pereliikmed on päeva jooksul olnud. Mõlemaid rakendusi võib leida nii Androidi kui ka iOS-i rakendustepoest.

Ole lapse tegemistega kursis. Internetiavarustest võib leida igasugust sisu ning sugugi mitte kõik sellest ei ole mõeldud lastele. mLite Family Phone Tracker on rakendus, mis lubab lapse tegemistel nutiseadmes mugavalt silma peal hoida. Lisaks reaalajas asukoha jälgimisele saab rakenduse abiga näha ka seda, kuidas laps nutiseadet kasutab. Näiteks saab teada, milliseid rakendusi laps kasutab ja seda, kellele ta sõnumeid saadab või helistab. Sotsiaalmeedia tegevustega aitab kursis hoida SecureTeen rakendus ning soovi korral saab ebameeldivad rakendused ka ära blokeerida. Mõlemad rakendused on saadaval nii Android kui ka iOS operatsioonisüsteemidele.