Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
12. juuli 2017, 11:35

Viis tervislikuks peetud toitu, millele oma tervise nimel ära parem raha raiska

On terve hulk toite, mida üldiselt peetakse tervislikuks, kuid millele asjatundlikud inimesed püüavad oma tervisele mõeldes raha mitte raisata. Ehk tasub neist õppust võtta?

* Maitsestatud jogurt kipub alatasa sisaldama ohtralt suhkrut ning need on Kreeka jogurtist, mida saab lihtsalt tervislike lisanditega magustada, oluliselt kallimad, toob välja portaal Cooking Light.

* Köögiviljakrõpsud võivad tunduda tervislikud, kuid paljudele neist on lisatud kartulitärklist, maisitärklist ja sojajahu. Vahel sisaldavad need sama palju kaloreid kui kartulikrõpsud. Ning päris kindlasti on need kartulikrõpsudest oluliselt kallimad.

* Valmis salatikastmed sisaldavad ebatervislikke õlisid, suhkruid ja toiduvärve. Tervislikum on ise salatikaste valmis segada.

* Külmpressitud mahlad on kallid ja tervisele mõeldes mõttetud – kasulikud kiudained kaovad pärast puuvilja pressimist, puuviljasuhkur jääb aga alles. Võta parem üks terve puuvili.

* Gluteenivabad toidud. Kui arst pole sul tsöliaakiat või gluteenitalumatust diagnoosinud, ei peaks sa gluteenivabu toite sööma – need on mõttetult kallid.