Hanna-BritaFoto: Erakogu
Lapsed
18. juuli 2017, 09:54

Raske puudega tüdruk saab annetajate toel arenguks vajalikke teraapiaid

Alates juunist saab 7-aastane Hanna-Brita Lastefondi toel lisaks ratsutamisteraapiale ka füsio- ja tegevusteraapiat ning eripedagoogi teenust, millesse panustab fond aasta jooksul 3303 eurot.

Tallinna tüdruk Hanna-Brita sündis enneaegsena, mille tagajaärjel on ta liitpuudega: tal on lihastoonuse häire koos lihastoonuse langusega ning arengupidurdus. Hanna-Brita ei räägi ega kõnni iseseisvalt. Abistamisel suudab jalgadele toetuda ja kõndida.

Oma arengu hoogustamiseks vajab laps erinevaid teraapiaid. Seni on ta kohaliku omavalitsuse ja Lastefondi toel käinud ratsutamisteraapias, mis on talle väga hästi mõjunud.

Alates juunist aga asus fond toetama ka tüdruku füsioteraapiat, tegevusteraapiat ja eripedagoogi teenust, mille tulemusena on Hanna-Brital lootus iseseisvalt kõndima hakata. Fondi panus sellesse on ühe aasta jooksul 3303 eurot.

Alates juunist aga asus fond toetama ka tüdruku füsioteraapiat, tegevusteraapiat ja eripedagoogi teenust, mille tulemusena on Hanna-Brital väga head eeldused jõudsaks arenguks. Fondi panus sellesse on ühe aasta jooksul 3303 eurot. 

“Kohtudes Hanna-Brita ja tema emaga saime aru, et kui panustada teatud perioodil ühe lapse arengusse järjepidevalt suuremas mahus, kaasates erinevaid spetsialiste, on võimalik oluliselt tema ja tegelikult kogu pere elukvaliteeti parandada,” leiab Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves. “Lastefond saab siinkohal olla toeks ja aidata teenuseid saada rohkem kui riiklikult kompenseeritud maht ette näeb, et oleks tagatud pidev katkematu töö abi vajava lapsega erinevate spetsialistide kaasabil.”