Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
18. juuli 2017, 10:52

Terviseameti uueks juhiks kinnitati Merike Jürilo

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kinnitas avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul terviseameti peadirektoriks Merike Jürilo. Uus peadirektor asub ametisse alates 22. augustist 2017. 

Merike Jürilo on omandanud magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis haldusjuhtimise erialal. Alates 2014. aastast töötab ta politsei- ja piirivalveameti juhtimisarvestuse ja planeerimise büroo juhatajana. Jürilo on töötanud politsei- ja piirivalve ametis ning enne seda kodakondsus- ja migratsiooniametis alates 1999. aastast, aastatel 2007-2014 peadirektori asetäitjana.

„Tervis, see on erinevate osaliste ühine vastutus, kus iga inimene ja ettevõte saab ise palju ära teha. Lisaks tervishoiuteenuste osutajad – igaühe teadlikkus oma rollist, võimalustest ja vastutusest on võtmetähtsusega,“ ütles Merike Jürilo. „Terviseameti tähelepanu peab olema tervishoiuteenuste kvaliteedil, terviseohtude riskianalüüsil, nakkushaiguste ennetamisel ja tõrjel ning kriisideks valmisolekul. Oluline, et oleme usaldusväärne partner, oskame informatsiooni ja tagasisidet kasutada nii ennetuses, järelevalve sihistamises kui teenuste kvaliteedi hindamisel. Pikemas perspektiivis püüame suunas, kus erinevatel osalistel oleks võimalus ise aktiivselt teenuste parendamisel ja kvaliteedi hoidmisel silma peal hoida läbi kokku lepitud regulaarse enesehindamise süsteemi .“

Jürilo on tegelenud pikka aega teenuste paketi arendamisega nii kodakondsus- ja migratsiooniameti kui politsei- ja piirivalveameti ajal, tal on mitmekülgne töökogemus muudatuste juhtimisel, eelarve planeerimisel, teenuste kujundamisel ja kommunikatsioonis.

„Kõigil tervisevaldkonna asutustel lasub lähiaastatel ühiskonna ees väga suur vastutus, et tervishoidu suunatav lisaraha saaks inimeste tervise huvides võimalikult tulemuslikult kasutatud ning terviseamet on oluline osa meie tervishoiusüsteemist,“ ütles tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. „Minu ootus uuele juhile on, et ka Terviseamet tema juhtimisel panustaks tervishoiusektori ümberkorraldamiseks vajalike muutuste elluviimisse.“ 

Riigikantselei juures tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjon kuulutas avaliku konkursi terviseameti peadirektori ametikoha täitmiseks välja tänavu mais.