Foto: VIDA PRESS
Treenimine
29. juuli 2017, 08:31

VERI KÄIMA: lihtne hommikune trenn oma keharaskuse abil (1)

"PowerHowse Challenge'i" autor ja Chad Howse Fitnessi rajaja Chad Howse oli varem peenike mees, täna aga lihaseline amatöörpoksija. Ta on jaganud Art of Manlinessi lugejaile õpetust ja videot selle kohta, kuidas iga mees saab lihtsa vaevaga ja ilma abivahenditeta oma päeva alustada toonust tõstva treeninguga, millele ei kulu rohkem kui 15 minutit.

Miks ja kuidas?

Tee trenni kohe peale ärkamist ja enne hommikusööki. Ilma energiat saamata on su keha sunnitud särtsu saamiseks minema rasvavarude kallale ja nii põletatakse ebatervislikku ning testosterooni langetavat pekki.

Kui sinu päevakavas on hommikune pikem trenn, siis tee seda lühikest neil päevil, kui sa ei saa jõusaali minna. Või näiteks peale tööd, et päev otsa toolis istunud keha vorm uuesti üles saada ja näiteks sõpradega peole minna. Seda trenni on hea teha ka näiteks reisil olles. 

Trenn

* 12 kükki ühel jalal, teine jalg taha kõverdatud

* 12 samasugust kükki teisel jalal

* kordus ühele jalale

* kordus teisele jalale

* 30-60 sekundit pausi

* 15 kätekõverdust

* 15 kolbapurustajat ehk kätekõverdusi teineteisega kõrvuti asetatud rusikas kätel, tagumik tavapärasest kõrgemas asendis

* kätekõverduste kordus

* "kolbapurustajate" kordus

* 30-60 sekundit plankingut.

Hommikusöök

Aeglustab veresuhkru tõusu ja aitab su energiatasemel terve hommikupooliku vältel tasapisi tõusta. Munades leiduvad kasulikud rasvad tõstavad testosteroonitaset ja toetavad aju tööd. Tumedad marjad nagu näiteks vaarikad ei sisalda palju suhkrut, kuid see-eest kiudaineid. Ka alandavad need stressihormooni kortisooli taset.

* 2-4 muna (praetud või keedetud)

* 1 tass marjade segu

* 4 viilu peekonit või kalkunisinki.

Kuidas trenni teha, vaata ka allolevast videost.