Toiduuudised

Eesti veganite seltsi eesmärk: 2022. aastaks 5% eestlastest veganiteks! (127)

LISA KOMMENTAAR

oligi nii2. august 2017, 09:11
vihjasin kõrvalartiklile ....sööge, ärge sööge.... kohe läks moderaatorile!
Ex-soomlane2. august 2017, 08:48
Moraalne paremus on vastik. Maailma ainult vegaanid on lapsed kes on sunnitud vegaaniks. Täiskasvanud "vegaanid" teevad isele steikid öö pimeduses. Selline et mees/naine ise rääkib midagi, pole töend, see on ainult kõne ja nagu teame Ameerika vanasõna "talk is cheap". Et veganismist puuduvad tõendid, vegan toit maitseb halvasti ja söömise kogemus on ebapiisav, isegi "fake" vegaanile on vaja vitamiin lisandid (kas need high-tech tablettid oli olemas 100 - 300 000 aastat tagasi?).
nägu pildil2. august 2017, 08:30
on hirmuäratav, ei tekita sugugi usaldust. Igal usul oma gurud, kuid takkajärgi tarkus on taas täppisteadus. Siis need "näod" ei vastuta tekitatud kahju eest. Kiiresti arenev maailm põhineb intensiivsel arengul, eriti taimekasvatuses, kuna põllumaad (väärtuslikku ja looduslikku!) on üha vähem, rahvastik kasvab (väga kiiresti) ja mahedusest saabki jõhkrus nii taimede kui toiduahela otsas istuva inimese jaoks. Tasakaal on muutuvas maailmas niigi habras nagu väikelaste elunatukegi, kellega täiskasvanud veganid oma "usuga" praktiseerivad, keha talitlushäireteni välja.
lugeja2. august 2017, 08:03
Veganid on nagu Jehoova kummardajad kiidavad ja pakuvad ja peavad omi uskumusi kõikse paremateks.Sööge --kuid ärge pakkuge seda teistele.kes soovib,see proovib.
pro2. august 2017, 07:50
Kes on kord juba looma tapnud ning selle verd suhu saanud, see ei saa enam lahti loomade tapmisest ja nende söömisest. Tegu on ülitugeva sõltuvusega. Madal intellekt ei võimalda ka kogu sellest sõltuvusskeemist läbi näha. Kõik võivad tähelepanna kui kurjalt ja agressiivselt reageerivad lihasööjad infole, et ka ilma lihata on võimalik täieverelist elu elada. Sama võime näha ka joodikute ja nakromaanide puhul. Samuti väga agressiivne reaktsioon sõltuvusele viitamise puhul. Enamus taimetoitlasi on muuseas tervemad kui lihasööjad.
linnamees1. august 2017, 13:18
See meenutab juba sekti ja nende missionitööd! Normaalne oleks, kui inimene sööb, mis talle meeldib, aga ei suru oma maitset teistele peale, ka mitte oma lastele! Eriti tobe on aga argument, et veganlus kuidagi päästab maailma andes toitu suurenevale elanikkonnale. Loll jutt ju - üha suuremate põldude jaoks on siis veel rohkem vaja metsi maha võtta, See teatavasti on eriti ohtlik kliimale. Taimetotu ju oluliselt rohkem koguseliselt vaja kui loomset. Nii ebateaduslikud sekti teooriad sünnivadki! Tulge mõisusele naised ja minge parem mehele!
hirmutav tulevikunägemus1. august 2017, 12:46
Veganid tahaks kogu põllumajanduse üle viia naftakeemiatoodetele. Sest nafta on taimse päritoluga erinevalt loomasõnnikust, ja seega täiesti koššer.
matsu1. august 2017, 09:31
Ei iial!
See inim- ja loodusvaenulik usk on puhas sõnnik.
2% inimestest on väärarenguga,1. august 2017, 22:24
ma ei saa aru,kust see 5% võetakse,politrukk tuleb millegipärast meelde.
aga1. august 2017, 09:09
kõige enne tuleb juurikad teha pestitsiidide vabaks
SIIM, huumoriga1. august 2017, 08:46
See veganlus on kahe teraga mõõk. Selleks, et eluks vajaliku kaloraaži kätte saada, vajavad taimetoidulised looma toidumassi kordades enam kui lihasööjad. Ja kuna nende soolestikus toimub taimemassi lagundamise ning käärimise protsess, eraldub selle käigus ka märksa rohkem gaase kui lihasööjatel. Näiteks elevandid või jõehobud lasevad iga veidi aja tagant tublisti kõhutuult.
Mis saab siis, kui kõik need 9,7 miljadit juurikatoidulist muudkui puuksu lasevad? Ja kui nende arvukus edasi 12 või 15 või 20 miljadile läheneb?? Mis saab meie atmosfäärist siis? Siis on see ju kasvuhoonegaasidest tulvil, Antarktika sulab ning tuleb uus suur veeuputus.
nahh2. august 2017, 08:01
Sa räägid lihasööjale vajalikust kaloraazhist? Neile on sissesöödud liha assimileerimiseks hulga rohkem kaloreid vaja. Huumor oled!
naine siit1. august 2017, 08:44
No selline pealetükkivus on tõestis arnane juba eelmistes kommentaarides öeldule, et nagu jehoova tunnistajad või muud pealetükkivused. Pealegi on meie taimesööjad juba nii kaugel et enamus ei kanna ilusaid riideid, ei hooli enda välimusest ja see näitab , et naine on end lohakile jätnud. Söö ise mida su mõistus lubab või ei luba aga meie laiuskraadil peab laps saama seda toitu, mis meil kasvab. Liaks liha, sea- ja loomaliha, kanaliha.
vanaisa1. august 2017, 08:01
Aga mulle meeldivad porgandid, sibulad, kaalikad. . . sea prae juurde ! No viimase peal söök. No ja meestele meelde tuletuseks. . . söö liha leiba kala siis seisab nagu tala :)). Meie kliimas PEAB liha sööma. Nii et veganid ! Loll jutt suhu tagasi ja ärge traumeerige lapsi.
!1. august 2017, 09:21
Kui kohalikest meestest j taladest enam asja pole, siis imporditakse uusi ja võimekaid AAfrikast juurde.
....1. august 2017, 10:38
sai juba mitu aastat tagasi vaadatud üht populaarteadusdokumentaali Soome YLE1 kanalilt. Teemaks oli pikaealisus. Muuseas käidi ühes Itaalia väikeses mägikülakeses, kus juba põlvkondi on väga paljud elanikud kõrgesse vanusesse elanud, tervete ja reibastena, vanadel kalmistutel on kenasti näha sünni-surma daatumeid. Ja käidi siis ka ühe pere peolauas, kus kah mitu põlvkonda ning reipaid üheksakümneseid. Pidusöögiks oli küpsetatud lammas, kõrvale rüübati veini. Kui küsiti, et kas lamba juurde salatit ei pakutagi, siis muiates vastati, et - aga taimne toit juba ongi ju laual. Et lammas sööb rohtu ja meie sööme rohtu söönud lammast, seega - samamoodi rohtu ju. Tolle näite alusel süveneb arvamus, et tervelt elatud väga pikk elu on (sageli) geenides.
august 1. august 2017, 07:09
sellest veganist pole rohkem järele jäänud kui suured hambad
Lihasööja1. august 2017, 06:07
Kui hakatakse piirama liha ja lihasaadusi siis läheb vardasse vegan.näm-näm
Pensionil onu31. juuli 2017, 23:23
See veganlus on mingi eriline fanaatikute ususekt. Aga lasku kapsalehtedel ja peetidel eha maitsta, kui see neile lõbu valmistab. Palun väga! Kuid ärgu hakaku seda teistele pähe määrima, mingeid protsente ette kirjutama.
õigus1. august 2017, 08:22
see on ju nagu mingi usu vägisi pähemäärimine
Heiki31. juuli 2017, 23:03
Vat see punt tuleks panna islamiäärmuslastega ühele pulgale!
Ah31. juuli 2017, 22:38
Kuidas oleks, kui veganid läheks hoopis karu pesse mustikale?
Mees31. juuli 2017, 22:07
Veganid (või pigem usuhullud?), mis teie vigastus on?
Põhjast31. juuli 2017, 21:57
Veganlus EI OLE tervuslik eluviis, see on ainult müüt
SOS31. juuli 2017, 21:53
Vägisi trügivad nagu homodki!
Moderaator korjas ära. Kirjutan uuest, Silutult ja jupikaupa.31. juuli 2017, 21:08
Seepärast, et Aafrika tõmmud tegelased end täis mugida saaksid peaksin mina juurikaid järama hakata? Tänan! Õppigu nad seal ise kah tööd tegema, end majandama ning rahvastiku arvukust reguleerima. Nende oma mure.
jätk31. juuli 2017, 21:09
Aga mis saab islamiusulistestt? Nendel on ju oma eriline halaall köök, reeglid ja normid, kus lammaste ning kitseliha on aukohal. Arvad, et nemad kah juurikadieedile üle lähevad? Pigem kukub välja sedasi, et nemad pistavad oma pilaffi, lõug ja sõrmed rasvast tilkumas aga mina peaksin tasakaau ning ökoloogia huvides kapsalehti ning porgandeid ragistama? Tänan väga!
jätk31. juuli 2017, 21:11
Aga mis saab moslemitest? Nendel on ju oma eriline köök, reeglid ja normid, kus lamba- ning kitseliha on traditsiooniliselt aukohal.
mis2. august 2017, 09:19
see meie asi on mis moslemitest saab.
jätkuks31. juuli 2017, 21:47
Aga mis saab islami usulistest, prohveti poegadest? Nendel on eriline, rahvuslik ning religioosne h.a.l,a,l köök, oma reeglid ja normid, kus lambukeste ning kitsekeste liha on erilisel aukohal. Arvad, et nemad juurikate dieedile üle lähevad?
jätk nr. 231. juuli 2017, 22:10
Kardan, et pigem kukub lõpuks välja sedasi, et nemad pistavad oma pilaffi, lõug ja sõrmed rasvast tilkumas aga meie peaksime loodusliku tasakaau ning ökoloogia huvides oma notsudest ning lihaveistest loobuma ning vaid kapsalehti ja porgandeid ragistama? Sest et targem annab järele. Tänan väga!
Kahvanägu31. juuli 2017, 22:00
Noh kuule, Aafrika tõmmud valgu saamiseks söövad sitikaid, meil isegi neid tahetakse keelata
ja 1. august 2017, 10:41
need "Aafrika tõmmud" masaid on kaunid sihvakad töökad inimesed, kes juba põliselt kasvatavad toiduks veiseid, söögiks lastakse loomadelt ka verd, loomulikult on toidulaual piim ja liha. Samuti nad kütivad. Nälgas ei ole ja vaid rohtu ei näri.
Majanduspagulane Soomest31. juuli 2017, 22:02
Ise end majandada ei oska aga teisi õpetad
!31. juuli 2017, 22:17
Kes oskab, kes mitte. Põhjamaalaste hulga tegi karm loodus oma loodusliku valiku. Laisk või rumal talumeees, kes ´talveks vilja salve ei saanud ja loomadele piisavalt heina varuda ei suutnud, see oli kevadeks lihtsalt mullatoidul. Järgi jäin töökamad ning arukamad.
Aga lõunas? Ei heinategu. Ja soe aasta läbi. Põõna muudkui banaanipuu all ja oota, kuni vili pähe potsatab. Ei mingit muret homse päeva pärast. Muudkui tunne elust ning tänasest päevast rõõmu, tao trummi ja löö tantsu.
31. juuli 2017, 22:54
Nüüd aga nad kõik jooksevad Soome
JUSS31. juuli 2017, 21:02
Seepärast, et mustad end täis mugida saaksid peaksin ma juurikaid järama hakata? Tänan! Õppigu nad seal ise kah tööd tegema, end majandama ning rahvastiku arvukust reguleerima. Nende oma mure.
Aga mis saab moslemitest? Nendel on ju oma halaall köök, reeglid ja normid, kus lamba ning kitseliha on aukohal. Arvad, et nemad juurikadieedile üle lähevad? Pigem kukub välja sedasi, et nemad pistavad oma pilaffi, lõug ja sõrmed rasvast tilkumas aga mina peaksin tasakaau ning ökoloogia huvides kapsalehti ning porgandeid ragistama? Tänan väga!
??? 31. juuli 2017, 20:56
Aga kui saate vaid 2-3 % või veelgi vähem, mida siis? Kehtestate siis sundkorras oma veganluse või? Järage ise oma peete ning porgandeid. Või kas või käbisid, kui see teile meeldib, head isu! Las teised söövad, mida nad ise eelistavad, ärge neile oma protsente ette kirjutage. Mina näiteks olen lihasööja juba lapsest saati ja tahan vähemasti ülepäeva mingit lihatoiutu hamba alla. Ning ei kavatsegi oma menüüd oluliselt muuta.
31. juuli 2017, 20:52
Baba Jagaa?
See sõi lapsi. Fotol olev kurjade silmade ja hobusehammastega tädi sõi mul silmad peast
mh31. juuli 2017, 20:21
Järgmised usuhullud hakkavad oma sekti pähe määrima.
Teeline31. juuli 2017, 19:53
No, kui ikka ise luu ja nahk välja näha, siis tahetakse, et kõik oleksid samasugused.
Need teistele oma sekti arvamuse31. juuli 2017, 19:52
Pealesurujad tuleb vastutusele võtta! Mulle maitseb liha ja kala, aga ma ei sunni kedagi seda sööma!
Tegelikult2. august 2017, 13:36
Oma lapsi sa ju sunniksid liha sööma, kui sul nad on/oleks? Teiseks sunnid sa kaudselt ju kedagi lausa oma elust loobuma sinu isude heaks - mis võiks olla veel suurem sundimine kui see?
Taat31. juuli 2017, 18:15
Liigne agarus on ogarus,seda ka toitumisel!
Aiku31. juuli 2017, 18:11
Näksi muru aga miks sa kohe seda propagandat tegema hakkad. 5% milleks? Mis teil vähemlastel kõikidel viga on, et enam ei taha normaalsed olla ja oma narrusi teistele peale surute?
Taat31. juuli 2017, 18:01
31. juuli 2017, 17:34
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Vot nii31. juuli 2017, 22:34
Ja väetiseks kasutame oma väljaheiteid
nii jahh1. august 2017, 08:23
inimese väljaheidete kasutamine on inimkonna lõpu algus
Mees1. august 2017, 06:50
Kas seks mehe ja naise vahel on lubatud või asendatakse mees porgandiga?
jah31. juuli 2017, 17:13
nagu keskkerakonna mantra
31. juuli 2017, 16:45
Kui vegan nimetab lihasööjaid loomavihkajaks ja piinajaks, aga mida nad ise teevad söövad loomadel toidu eest ära????
Raivo31. juuli 2017, 15:50
Ainus kes meil firmapeol joogisena kõigi peale räuskas oli vegan,kes kõiki ülejäänusi sõimas.minge parem ja ravige endid
Sellised31. juuli 2017, 15:25
peaks kusagil kinnises asutuses olema aga mitte vabaduses oma väärarengut propageerima.
leo31. juuli 2017, 15:22
On kindlaks tehtud, milline on peamine haigus, mida veganid põevad. Kuna kunagine ahvitaoline isend arenes kaasaegseks inimeseks tänu liha söömisele, siis võib veganlust vaadelda kui ühte vaimuhaiguse eriliiki
uuk31. juuli 2017, 19:43
kuna liha enam ei tule siis nad arenevad tagasi alguse poole. varsti hakkab okstesse kiskuma
ped.ede liit31. juuli 2017, 15:18
2020 aastaks 90% meestest ped.edeks!
Kanepiliit31. juuli 2017, 14:35
10% eestimaa rahvast narkosõltlasteks.
Päris ilus pläga seal vaagnal ei tia millest see tehtud ka on 31. juuli 2017, 13:59
hulgus31. juuli 2017, 13:59
taimetoit on üleminek lihatoidult mullatoidule
Tore värk, see veganlus!31. juuli 2017, 13:53
Tulevikus on normaalsetel inimestel rohkem ruumi loomadega tegeleda. Sest veganid kärbuvad ja lõpuks surevad välja.
Ülisalajane põllumajanduse ja maaelu arendamise programm??31. juuli 2017, 13:44
Kuna parteil ja valitsusel põllumajanduse elluäratamiseks kas vahendid ja tahtmine või mõlemad puuduvad, siis käitutakse eesti rahvaga nagu jonnaka lapsega : tehakse talle liha-ja piimasaaduste tarbimine üliraskeks , küll see nuditud maamajandus tõuseb nagu fööniks tuhats, kui kõik hakkavad loomi pidama ??
!31. juuli 2017, 23:11
Sealihakasvatus ongi juba hävingu äärel viidud. Tormasse ühishauda.
31. juuli 2017, 13:43
Kas veganist ema oma last rinnaga toidab? Või on sünnist saati taimede peal? Seega ei tea kindlasti keegi, mis sellise elu tulemus on.
Teada juba on üht-teist.31. juuli 2017, 14:02
Et põhjamaade veganhullude lapsed kannatavad alatoitluse ja alaarengu käes.Meie kliima ei ole väga soe.
Saisse31. juuli 2017, 13:36
Tuttav vegan, tigedaks saades, nimetab kõiki lihasööjaid loomavihkajateks ja -piinajateks ...
Ja31. juuli 2017, 16:34
hakkab looma ja linnukaitsjaks. Aga sääski ja muid putukaid ei tohi unustada.
Jan31. juuli 2017, 13:35
Ma ei saa aru, miks nad oma maailma teistele peale suruvad?
Söögu oma juurikaid, kedagi ei huvita see suisa sekti staatuse saavutanud hullus.
Siiski.31. juuli 2017, 14:04
Nende lastest on kahju.
Noo31. juuli 2017, 14:24
Ja kuidas nad suruvad ?
õnnetud luustikud31. juuli 2017, 16:48
Närbudes ja kärbudes...
lol31. juuli 2017, 13:27
mida hälvikum oled, seda nprmaalsemaks tänapäeval peetakse.
Tilba31. juuli 2017, 13:26
Valusad i d i k a d. Toitumishäirete propaganda, natside laagrite õpetuste promo tänapäevases kastmes...
GULAGi toitlusprogramm...31. juuli 2017, 14:06
ületab seda kordades.
Erinevus rikastab.31. juuli 2017, 13:24
Peaks hakkama korraldama veganite paraade. Lasteaedadesse ja koolidesse rohkem selle alast kirjandust, et (pulli poisil oli kaks isa ja nad mõlemad olid veganid). Lihasööjatele peaks toitlustusasutustes tegema oma ette klaasseinaga eraldatud saarekese, et mitte normaalseid inimesi häirida. Tuleks lihale teha ülisuur aktsiisimaks. Veganitele ei tohi enam öelda taimetoitlane või murunärija... jne.
Haige :D31. juuli 2017, 13:19
Terve mõistus ütleb minule, et aastas üle 50ne billioni looma tapmine toiduks ja maitseelamuseks on väga normaalne.
billioni???31. juuli 2017, 14:23
!31. juuli 2017, 21:07
Eestis ja ka mujal maailmas on traditsiooniliselt kasutusel sõna MIlJARD. Sõna biljon hakkasid alates 1974 kasutama mõningas ameerika ingliskeelsed originaalitsevad sõnauuendajad.
Hitleri jälg taimetoitluse ajaloos31. juuli 2017, 13:18
Igal veganil on pisike führeri pildiga amulett tagumises avas.
Stalini pilt.31. juuli 2017, 14:10
Kõrval.Hitler oli taimetoitlane (mitmed allikad kinnitavad,et valetas,sunnik).Stalin ei olnud taimetoitlane,aga nõukogude rahval laskis rohtu närida küll.Kui sedagi.
noo31. juuli 2017, 15:53
No miks nii kaugele oma näidetega minna ? meil laulusalmis ju ka keegi soovitas muru näksida ??
JUSS31. juuli 2017, 23:21
Selle karskluse ning veganluse legendi mõtles välja propagandaminister Goebbels. Sest rahvale, kes sai võid, juustu ja liha talongide järgi läks paremini peale veganist füürer, mitte aga õgardlik gurmaan.
Tegelikult oli Hitler nii napsimees kui ka lihasööja. Kitsamas fingis kui võõrad ei näinud. Ja varjatult isegi võõraste ees. Näiteks Soomes marssal Mannerheimi juubelil käies olid tal kaasas omad erikokad. Kes serveerisid talle lauas eraldi. Porgandipirukat ning mineraalvett. Aga tegelikult oli piruka porganditäidis hakkliha ja rasvaga pooleks. Kõvasti vürtsitatud. Ning mineraalveepudelis kokteil mõnvõrra kangemat kraamist. Nii et peale pudeli ärajoomist läks füüreri nägu naerukile ning silm särama.
nurrmees31. juuli 2017, 13:16
puhttehniliselt- mismoodi loomakasvatus veepuudust tekitab?? ei ole nagu märganud, et näiteks kabala piimafarmide ümbrus kõrbeks oleks muutumas? veganid võiks selgitada, mida selle "veepuuduse tekkimise" all täpsemalt silmas peetakse.
jah31. juuli 2017, 18:38
ja taimed kasvavad ilma veeta :D
Kaire31. juuli 2017, 18:56
Jah, sest sinu maailmavaade kahjuks Kabalast kaugemale ei jõuagi.
Kairele31. juuli 2017, 22:39
Jõuab, nt kuni Araali mereni, mis on maailma kaardist sisuliselt ära kadunud ja just taimede mitte loomade kasvatamise tõttu
Tiit31. juuli 2017, 13:14
Kullap veganid hakkavad Riigikogus noudma, et liha ja piimatoodete reklaam tuleb keekata ja liha ja piimatoodete kättesaadavust piirata.
Neil veeganiuskujatel31. juuli 2017, 13:07
Tavaliine31. juuli 2017, 13:07
Kõik mis tuleb propaganda korras, veganlus, loomakaitse, puukallistajad ja analoogid, kõik see tekitab hoobilt vastureaktsiooni. Tark inimene ei vaja propagandat, aga kas kerge... usklikke , vähemõistuslikke on eetiline niimoodi püüda? No ausalt kohe hakkab vastu.
Need veganid31. juuli 2017, 13:06
hakkavad üha rohkem sarnanema jehoovatunnistajatega, kes ka omast arust hingi päästavad ja koguvad. Kas veganlus teeb agressiivseks ja dominantseks? Selliseid oma ellu ei taha.
shirashikkur31. juuli 2017, 13:48
Vastupidi, agressiivseks teeb ikkagi liha, mitte taimne toit. Sellest on kirjutanud muuhulgas näiteks ka Gunnar Aarma. Tegelikult on lihatoitlased oma menüüs kinni nagu ükskõik millised usklikud oma pühakirjas. Taimetoitlased on palju hoolivamad ja vaimselt kõrgemal tasemel. Muidugi kurb on see, et paljud kipuvad siin automaatselt lahterdama veganeid samasse kategooriasse nagu igasuguseid ajupestud liberaale ja vasakpoolseid, kes üritavad traditsioonilist elukorraldust ja ühiskonda tervikuna pea peale pöörata. Mina olen vegan ja vastu igasugusele liberalismile, kogu sellele hullusele, mida praegu läänemaailmas läbi viiakse.
vaimne kõrge tase31. juuli 2017, 14:37
Kuule mismoodi see taimetoitlane hoolivam on või kellest, millest rohkem hoolib ? Taimed ju ka elavad ja hingavad, ei see taimetoitlane neist hooli kui rõõmuga neid keresse vitsutab. Pealegi ei ole puhast taimetoitu ka enam olemas, sest öko on ju "öko" mida näitas mesilaste juhtum jne. Või et liha teeb agressivseks? See siin on agressiivne propaganda ja põhjustatud hoopis taimede eelistusest nagu ma aru saan, mitte lihast!
Eelmisele31. juuli 2017, 15:05
No see sinu eelmine- vegan, ei saanud arugi, et see, agressiivsus on, mida nad siin agressivselt kaitsevad.
Jehoovatunnistajad31. juuli 2017, 15:09
ei saa ka aru, et nad agressivsed on- nemad tahavad ju päästa või õigemini küll ise pääseda mingisse veganite riiki, kus kõik kiskjad ka taimetoidule lähevad. Teistest ehk muidu poleks midagi, aga mingi teatud arv peab neid olema, et see juhtuda saaks.
Tranci kuulavale shirashikkurile .31. juuli 2017, 16:08
Indias on enamus inimesi taimetoitlased. Nii armsasti nüsivad seal kõrisid läbi ja vägistavad kõike, mis liigub . Vaimsus nii kõrge, et tapetakse see vaeseke ära ka, et ta nende põhjustatud häbiga edasi ei peaks elama. Seda ihaledki ? Neil on seal aju ja organism pidevas näljas, seepärast nad ei saagi aru,mis teevad. Ole kena, ära tupsuta siin teiste ajusid oma vaimsusega . Või tee seda kuskil eraviisiliselt. Ja kui see vaimsus sul nõnna kõrge on,miks sa siis tranci kuulad ?
eh31. juuli 2017, 16:25
teaduse arenedes ei üllatuks ma, kui ühel hetkel tekivad ka taimeõiguslased. Sest tasapisi hakkab üha enam selguma tõsiasi, et näiteks toore porgandi söömine on samamoodi brutaalne ja taimede pikk tapmine lausa piinav. Taimede käitumise uurijate tööst saab aimu näiteks siit: http://www.plantbehavior.org/
Noh kuule31. juuli 2017, 22:41
Aga miks siis veganid agresiivset propagandat teevad ja lausa ründavad neid, kes ei taha neid kuulata
Milleks?31. juuli 2017, 13:00
Ei tarbi samuti liha ega kala. Kuid miks peaks piimatoodetest loobuma? Need pole saadud ju vägivaldse tapmise teel. Ajama endale sisse ainult lisaainetest kokku segatud "taimseid viinereid" ja pidama seda tervislikuks? Ja äkki väidab veel mõni "vegan", et toitub tervislikult, kui tarbib intensiivpõllumajandusest tulevaid puu- ja köögivilju??!! Palju küsimusi, vähe vastuseid
see31. juuli 2017, 13:12
on saadud looma vägistamisega
kanade ovulutsioon31. juuli 2017, 15:29
niikaua ma seda vegani jura veel talusin kui keegi neist kuskil karjatas, et nemad ei teeni kanade ovulutsioon (munade) pealt..
no palju mõistust talle, aga kas nad taimede käest on küsinud, et kas taimekene soovib ikka temale söögiks kasvada, kas taimekene ikka palus et ta sinna külvataks või istutatakse? ja ahhoi, veganid, mul kohe muru niitmine ees, mahemuru muuseas, puha looduslik ja mürgitamata põlvkondade viisi, tulge sööma! angervaks ja põdrakanep kah lokkab ja ootab trimmerit. suur hulk veganeid ja muidu toredaid murunäksureid saaks siin muidu oma kered täis ja prisked tagavarad kah. Jumala ja minu armust. :)
ind1. august 2017, 10:49
Seemendamisel looma ei vägistata, st "suguühe" ei toimu vägisi ehk innavälisel ajal. Selleks et looma saaks seemendada/paaritada siis peab loom indlema (soovima paaritust). Isegi kui loomad ei paaritu vaid toimub seemendamine saab loom sellest toimingust mõnu. Jutu kokkuvõte: vägistamise jutu propageerimine ei ole muud kui lausvale levitamine et loomi ei kasvatataks loomsete toodete tootmiseks üheski vormis.
Omal ajal31. juuli 2017, 12:43
katsetas dr Mengele seda miljonite peal, toimis väga hästi.
to Omal...31. juuli 2017, 18:20
Palun linki või viidet.
Tahaks teada,31. juuli 2017, 12:40
Kuidas need veganid kriiskama hakkaksid, kui tuleks praegu välja miski lihasööjate selts kampaaniaga, et aastaks 2022 50% veganitest lihasööjateks? Et siis oleks kindlasti vaesekeste rõhumine ja ma ei tea veel mis.
jepp31. juuli 2017, 13:37
No Rakvere Lihakombinaadi praeguse reklaami peale nad vist minestavad iga kord.
Ja 31. juuli 2017, 16:38
pärast koos Mikoga oksendavad.
Ja-jah31. juuli 2017, 12:35
Miks propageeritakse pidevalt mingeid haigeid tüüpe ja perverssusi??
No-noh31. juuli 2017, 18:19
Sellepärast, et erinevus rikastab.
mnjah31. juuli 2017, 12:33
kas sellised asjad ei ole mitte kriminaalsed? Toitumishäire kampaania! Mis juhtuks, kui teeks eesmärgiks näiteks: 2022.aastaks 5% eestlastest anorektikuteks? Või - 2022.aastaks 5% eestlastest buliimikuteks? Ja neid toitumishäireid on ju veelgi, nende ravimisega tegelevad aga meditsiinilise kõrgharidusega kogenud spetsialistid, kelle erialaks on vaimne tervis.
31. juuli 2017, 22:43
Pimedus on suhteline mõiste31. juuli 2017, 22:47
Aitab küll nendest nn tervisliku toidu jutudest, üks kana ütleb-see on tervislik, teised kaagutavad takka, nii on olnud nt margariini, munade, kohvi, veini, või, pekki kohta-eile kahjulik, täna kasulik ...
Jaan31. juuli 2017, 12:26
Kahju väga haiged inimesed...
shirashikkur1. august 2017, 00:51
Reaalsuses on haiged need, kes endale laibatooteid ja muid loomseid olluseid sisse ahmivad, need inimesed on sisuliselt kõndivad laatsaretid, paljud vaevlevad terve rea krooniliste haiguste käes - tervislikult toituvate täistaimetoitlaste jaoks tundmatu maailm.
kui naljakas see ka poleks aga ...1. august 2017, 20:23
... taimetoitlaste haigus on ateroskleroos
pro2. august 2017, 07:57
Sa ise oled kurbnaljakas..IRW!
"Ateroskleroosi tekke põhjuseid veel ei teata, kuid neist olulisemateks ... loomarasvarohket toitu..."
Riskitegurid: ...puu-, juur- ja teraviljavaene toit..IRW!
777778. august 2017, 21:22
Miskipärast trükitakse aga iga nädal kuidas järjekordne usuhullust vegan oma puuduliku dieediga kuskil kanüüli otsas ripub.
mis toimub31. juuli 2017, 12:26
inimesed miks te ei mõtle sellele, et mida te oma tervisele teete. praegu jah tundub see taimetoitlus uus ja huvitav ja kerge maailma päästja tunnu tuleb jne jne. Aga ütleme ausalt keegi ei tea mis teeb veganlus su tervusele, kui sa oled sellega tegelenud ütleme terveelu ja siin ei piisa, et me uurime ükikuid inimesi see ei toimi kunagi nii selleks et saada aru mida teeb veganlus tervisele tuleks teha rohkem uuringuid, mis kinnitaksid hetkel väga algelisi hinnanguid antud elustiilile.
siiski31. juuli 2017, 13:35
maailm päästetakse vaid ajutiselt. See on tagajärgede ravi. Põhjus on muus. Ükskord saabub aeg, kui ka taimetoitlusega ei jõua kõiki ära toita...No jah, kui me muidugi arvestame, et marsil hakatakse maisi kasvatama, siis küll!
murunäks31. juuli 2017, 16:51
Jajah,tasapisi hävitatakse meie loomad,sead ja lehmad, et veganitel oleks tore elada!
31. juuli 2017, 22:50
Võiks arvata, et taimede kasvatamine ei koorma keskknda -vätis, vesi, küte, tööstus, transport, ürgmetsade hävitamine, putukate kadumine mürkide tõttu jne. Mais muidu on GMO toit
heh2. august 2017, 07:53
Sa vist räägid monokultuuride masstootmisest põlluärikate poolt. Muuseas, lihasööjale on vist uudis, et inimene võib omale vabalt kogu toiduks mineva ise valmis kasvatada.
Mari31. juuli 2017, 12:21
Keep dreaming, maakeeli unista edasi!
nälginuile,pealtvaates31. juuli 2017, 12:12
Kulla inimesed,tegelege oma haigusega omas ringis.
Maakeeli öelduna:31. juuli 2017, 14:15
Otsige lolle oma leibkondadest.Aga-lapsed jätke rahule.
Kaire31. juuli 2017, 19:01
Olen lapsvegan ja sugugi ei kurda.
@Kaire31. juuli 2017, 20:51
Kui saad täiskasvanuks ja hakkad tööga leiba teenima-siis tahaks su juttu taas kuulda.
Eks ju, Kaire31. juuli 2017, 22:51
Veel mitte, pärast on juba hilja.
Ohjaah1. august 2017, 10:20
Nagu oli hiljuti lugeda siis see on alles suure propasõja algus. Plaan on 5% eestlastest sundida lehmadeks ja kasvatada kõigile vahemagu et saaks korralikult mäletseda :)