Rohelises, kummeli ja ingveriga teedes sisalduv epigallokatehiingallaat kiirendab ainevahetust ja suurendab rasvade põletamist.Foto: PantherMedia / Scanpix
Toiduuudised
8. august 2017, 15:45

Üheksa toitu, mis teevad tselluliidile säru (1)

Enamasti puusadele, kintsudele, tagumikule ja kätele kogunev tselluliit on pehmelt öeldes jäle - naha alla kuhjunud rasvarakud tekitavad nahapinnale ebaühtlase tasapinna. Sellest lahtisaamiseks tasub oma igapäevamenüüsse lisada tselluliidile säru tegevaid toite.

Yahoo! Shine toob välja üheksa sellist.

Lõhe sisaldab rikkalikult antioksüdante. Need aitavad tselluliidis olevaid rasvarakke lõhkuda. Lõhes sisalduvad omega-3-rasvhapped parandavad nahakudesid, vähendades mürkainete kuhjumist veresoontesse.

Päevalilleseemned sisaldavad E-vitamiini, kaaliumit ja tsinki ja vitamiini B6. Need on naha tervise huvides tarvilikud ained, lisaks soodustab vitamiin B6 kuseeritust, see aga vähendab kehas vedeliku kogust.

Tšilli ja Cayenne'i pipar sisaldavad samuti vitamiini B6. Lisaks kinnitavad uuringud, et teravate vürtside söömine võib ainevahetust parandada 25 protsendi võrra parandada. See on tselluliidi vähendamise nimel hädavajalik.

Tumedad marjad, näiteks mustikad ja mustsõstrad suurendavad kollageeni tootmist. See aitab nahakudedel uueneda, paraneb ka naha tekstuur. Lisaks sisaldavad tumedad marjad antioksüdante, mis aitavad lagundada sidekoe külge kinnitunud rasva.

Õunaäädikas sisaldab kaaliumi, magneesiumi ja kaltsiumi, need ained soodustavad kehast mürkainete väljaviimist. See omakorda aitab vähendada stressihormoone, parandab maksa talitust ja tasakaalustab östrogeeni tootmist. Kaalu kaotamiseks ideaalne seis!

Roheline tee ja taimeteed. Rohelises, kummeli ja ingveriga teedes sisalduv epigallokatehiingallaat kiirendab ainevahetust ja suurendab rasvade põletamist. See peatab tselluliiti tekitavate rasvarakkude levikut. Ka aitab rohelises tees sisalduv kofeiin kehast mürkaineid väljutada.

Oliiviõli sisaldab tselluliidi peletamiseks vajalikke rasvhappeid.

Tume šokolaad on ikas antioksüdantide poolest - need, nagu ülal kirjutatud, parandavad naharakkude tööd.

Safran sisaldab põletikuvastaseid aineid, mis vähendavad rasvarakkude levikut. Vaid mõnikümmend grammi seda vürtsi võib aidata isu vähendada ja parandada kudedevahelist vereringet.