Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
9. august 2017, 14:45

Mida teha, et hambad ei muutuks tundlikuks? (2)

Põhjuseid, mis hammaste tundlikkust tekitavad, võib olla mitmeid. Enamasti saab neid ennetada. Mida teha, et hambad ei muutuks tundlikuks?

Mari Kull, Unimed Ühendatud Kliinikute ortodont-resident lausub, et ise saab väga palju ära teha selleks, et hambad tundlikuks ei muutuks. "Piisab mõningate heade harjumuste juurutamisest," ütleb ta ja toob välja viis soovitust selleks.

·Kasuta pehmet hambaharja ning hambaid pestes hoia hambaharja käes nagu pliiatsit. Nii hambaharja hoides on kindel, et hammastele liiga ei tehta.

·Ära liialda happeliste toiduainetega ning ära pese kohe pärast happelise toidu/joogi tarvitamist hambaid. Kui tahad suud puhastada kohe pärast sööki, näri suhkruvaba närimiskummi või loputa suud tavalise gaseerimata veega.

·Tea, et hammastele pole hea ka pidev gaseeritud vee joomine. Eriti öösiti tuleks eelistada kindlasti gaseerimata vett.

·Kui sul on tundlikud hambad, siis küsi apteegist või poest tundlikele hammastele mõeldud hambapastat. Ka see võib leevendada probleemi.

·Ägedate hambanärvipõletike ennetamiseks külasta hambaarsti kaks korda aastas. Kui hammaste tundlikkuse probleem muutub häirivaks, räägi sellest oma hambaarstiga – ta aitab leida lahenduse.