Keha

Kümme enamlevinud müüti puukborrelioosi kohta, mida enda tervise huvides uskuda ei maksa (10)

LISA KOMMENTAAR

kogemus16. august 2017, 20:53
Selle haiguse omapära on veel see, et peale ravikuuri võivad sümptomid veel 2 aasta pärast uuesti välja lüüa -liigeste ja lihaste valu, "rändavad" valuhood, uimasus. Kui arst poleks eelnevalt hoiatanud, poleks nende tundemärkidega arsti juurde minna taibanudki. Täiendav ravikuur aitas.
õige jutt11. august 2017, 09:56
Borrelioos on salakaval ja sa ei pruugi olla ühtegi puuki näinud. Liigesevalud, närvivalud, kaela kangus ja väga kehv enesetunne võivad ravi puudumisel jääma püsima aastateks. Ja tõsi on, et korralikku ravi ei olegi olemas. Kui õnnestub antibiootikumidega õigel ajal jaole saada, võib terveneda. Kui aga ebamääraste sümptomite tõttu õiget diagnoosi ei saa, võib tulevik olla üsna tume. Ise kuulungi sellesse viimasesse kategooriasse juba kolmandat aastat. Olin enne täiesti terve, liikuv inimene. Nüüd peab ikka iseendaga enne pikalt aru pidama, enne kui midagi teha jõuan. Jube kurb ja lootusetu tunne.
R11. august 2017, 01:56
Minul apteergitest kahjuks ei näidanud õiget tulemust. Seljavalu, jalavalud, depressioon, väsimus kõik süvenes, kuniks perearstilt sain analüüsiks saatekirja.
Veeniveri tuvastas selle õnneks ja peale ravi enesetunne paranes.
borrelioos10. august 2017, 18:15
olnud neli korda.Kõik,mida artiklis väidetakse on tõsi.Karm ja väga ränk haigus.Minul polnud puuki ega punetust kordagi näha.Nii et kui vähegi kahtlustate,tehke kiiresti test.Mida varem alustate raviga seda parem. Tõesti,väga salakaval ja raske haigus.kes pole põdenud,ärge lollusi kommenteerige kui ei tea.
...10. august 2017, 13:58
Tundub paras borrelioositesti reklaam. Suve jooksul võib neid puuke ikka korduvalt saada, siis muud ei jõuagi teha, kui apteegist neid teste ostmas käia.
Kui põhjendatud kahtlus on, siis teeb testi ikka perearst ja juba vereproovi põhjal.
Kunn10. august 2017, 13:12
Absurd, et puuk jätab borrelioosi pisiku nahale ja see poeb nahast läbi.
hm10. august 2017, 10:53
Vat mina ei usu kogu seda hirmujuttu. Kas mingi proviisor on targem kui teised? See ülejalutamise jutt on ise müüt ning kogu artikkel selleks kirjutatud, et apteegist igaks juhuks oma borrelioositesti ära ostaksid.
Mari, botellioosi põdenu10. august 2017, 11:18
Loodan, et saad endale borrelioosi, sinu õeluse ja rumaluse juures kuluks see sulle ära.
sa siis10. august 2017, 20:34
Mari said oma õeluse eest, kui soovid teistele seda ?
kui ei taha, ära usu10. august 2017, 13:47
tegelikkus ongi nii, nagu apteeker kirjeldab, endal on olnud vähemasti 2x .