Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
30. mai 2018, 09:56

Kuus levinud asja igaühe köögist, mis aitavad sul tervema ja ilusamana püsida (2)

Ükspuha, mis häda sulle kallale kipub - esimese asjana ei pea jooksma poodi ega apteeki. Selle asemel ava köögikapp ja vaata, mis sul seal olemas on.

Healthy Food House toob välja kuus asja, mis on olemas igaühe köögis ning mis aitavad sul tervema ja ilusamana püsida.

1. Aaloe on antibakteriaalsete omadustega taim, sestap on aaloemahla hea kasutada haavadele. Ka aitab aaloemahl juuksemaskina kasutades vabaneda kõõmast ning kiirendab juuste kasvamist.

2. Söögisoodal on nahka pehmendavad omadused. Kui kannapaksendid kimbutavad, lisa jalavannile söögisoodat. Vanniveele söögisoodat lisades on kogu nahk pehmem, ka leevendab seesugune vann päikesepõletust ja putukahammustusi.

3. Kurkum aitab piimale, teele, supile või pujongile lisatuna peletada kehast mürke, ravida haavu ning toimub ka loodusliku valuvaigistina.

4. Küüslauk ravib külmetust, tugevdab organismi, kiirendab juuste kasvamist, ravib aknet ja puhastab ka verd.

5. Ingver aitab peavalu, puhituse ja iivelduse vastu. Vähendab ka valu, põletikke ja isegi päevade ajal piinavaid krampe.

6. Sidrunit lisa oma igapäevasesse joogivette. Sellega võid värskendada nägu või siis hoopis sisse juua - sidrunivesi aitab kehas mürkaineid väljutada, kaotada kilosid ja kiirendada seedimist,