Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
14. august 2017, 13:45

Kas teadsid, et magneesiumipuudus kulgeb sageli varjatult? (4)

Kui sind kimbutab magneesiumipuudus, ei pruugi sa olla sellest teadlik, kuid ometi kimbutavad sind paljude muude hädade seas näiteks söögiisu langus, iiveldus, väsimus ja krambid.

Et magneesium osaleb inimese kehas ligikaudu 300 biokeemilises protsessis, mõjutab ta kehas ka väga paljut toimuvat alates südame löögisagedusest ja lõpetades hormoonide tööni, kirjutab MedCityNews.

Magneesiumipuudusele viitavad kõige sagedamini söögiisu langus, iiveldus, väsimustunne ja krambid. Et sellele hädale viitavaid märke on palju ning neid võivad samas põhjustada ka muud tõved, ongi magneesiumipuudust raske kindlaks määrata.

Samas on leidnud uuringud, et soovitatavat päevast annust magneesiumi - naistel 310 kuni 320 milligrammi ja meestel 400 kuni 420 milligrammi - tarbivad vähesed.

Samas on magneesiumi toidust lihtne omastada. Häda on aga selles, et inimesed kipuvad liialdama toitude-jookidega, mis magneesiumi kehast välja viivad. Sellised asjad on näiteks alkohol, magustatud karastusjoogid, kofeiin ja rafineeritud suhkur.

Kui see uudis tegi murelikuks, on soovitatav enne magneesiumi toidulisandi ostmist siiski arstiga nõu pidada. Sest kui toiduga pole võimalik magneesiumist üledoosi saada, siis toidulisanditest küll. Magneesiumi ületarbimine on ohtlik diabeetikutele, kõigil võib see põhjustada aga näiteks südame arütmiat.