Üks minut hüppenööriga hüppamist kulutab rohkem kaloreid kui ükski teine harjutusFoto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
14. august 2017, 15:35

Kümme lihtsat ja tõhusat harjutust, mis aitavad sul kiirelt vormi saada (2)

Just praegune aeg, kui treenida saab nii kodus, aias, mere ääres või pargis, on parim aeg enda vormi ajamiseks. Siit leiad kümme lihtsat ja tõhusat harjutust, mis aitavad sul oma eesmärgini jõuda.

1. Hüppenööriga hüppamine. Lihtne füüsiline harjutus, mida saab pea igalpool teha. Üks minut hüppenööriga hüppamist kulutab rohkem kaloreid kui ükski teine harjutus. Kui soovid lõbusamat trenni, siis kaasa näiteks lapsed ja hüpake koos.

2. Kükid. Harjutus, mis treenib rohkem kui ühte lihasgruppi. Kükkidega treenid tuharalihaseid, tugevdad oma keha ja kulutad kaloreid. Proovi ka midagi veelgi tõhusamat - hüpetega kükke või kükis püsimist hantlitega. 

3. Kätekõverdused. Kuigi juba mõte kätekõverdustest võib tunduda hirmutav, siis tegelikult leidub variatsioone, mis treenivad eri lihaseid, seega proovi erinevaid harjutusi. Kätekõverdustega saab arendada ülakeha jõudu, plahvatuslikkust ja lihasvastupidavust.

4. Väljaasted. Ideaalne viis vormida jalalihaseid. Kui tahad lisada intensiivsust, proovi näiteks hüpetega väljaasteid. 

5. Ujumine. Suurepärane füüsiline tegevus, mis pole kehale liialt koormav, kuid samas tõstab lihastoonust, aitab vähendada vererõhku, tugevdada südant ja vormida keha. Seega praegusel suvisel ajal katsu vees olles võimalikult palju just ujuda. 

6. Jooksmine. Vähendab stressi ja depressiooni, tugevdab südametervist ja põletab kaloreid ning lisaks saad omale ilusad jalalihased. 

7. Jalgrattasõit. Vali omale sobiv tempo ja tugevda oma jalgu, käsi ja selga. Kui võimalik, ühenda trenn liikumisega ja kasuta jalgratast transpordivahendina.

8. Hantlitega harjutused kätele. 

9. Jalatõsted. Jala- ja kõhulihaseid treeniv harjutus, mis ei nõua varustust ning mida saad teha kasvõi kodus voodis. 

10. Plank-harjutus. Lihtne ja tõhus, samuti kõikjal tehtav küürtoenglamangus püsimise harjutus, kus töötab kogu keha. Harjutus on korrektne, kui fikseerid oma keha - keha ei tohi olla kuskilt „ära vajunud“. 

Et jõuda oma soovitud eesmärgini, siis lisaks harjutustele ja füüsilisele trennile pööra kindlasti ka tähelepanu tervislikule toitumisele ja unetundidele.