Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
20. august 2017, 12:51

Viis tegevust, millest peaksid enne trenni hoiduma

Kui tahad, et trenni oleks meeldiv ning sellest oleks võimalikult palju kasu, hoidu neist viiest tegevusest - need võivad kogu treeningu untsu keerata. 

Sa rüüpad päeval klaasi veini. Kui tahad õhtul trenni teha, on ka suutäis veini töise tähtpäeva puhul liiast, kirjutab Woman’s Health. Trenn ja alkohol lihtsalt ei sobi kokku - ka pokaal veini teeb uimaseks, kitsendab veresooni, põhjustab veepuudust, kahjustab liikumisvõimet. Ka langetab see veresuhkru taset, see aga võib trenni ajal põhjustada nõrkust ja halba enesetunnet.

Sa kaanid liialt vett. Enne trenni peab vett jooma, kuid kui avastad, et trennini on jäänud tund aega, ei tohi sa vett kaanima hakata. Neerud saavad hakkama umbes liitri veega tunnis. Kui jood korraga rohkem, võib sind tabada energiakadu ja lihasnõrkus. Piirdu paar tundi enne trenni kahe-kolme tassi veega.

Sa sööd liiga vürtsikat toitu. See toob trenni ajal kaasa kõrvetised. Ka vähendab liiga täis kõht su võimet trenni piisavalt hästi teha, sest su keha tegeleb parasjagu veel seedimisega ja verevarustus lihastesse pole piisav. Kindlasti ära söö enne intensiivset trenni liha ja mune, mille seedimisele kulub rohkem aega.

Sa seksid hoogsalt. Võib tunduda kummaline, kuid seks võib enne trenni olla vastunäidustatud. Seda põhjusel, et seksides kulutad sa palju energiat. Samuti vallandub seksiga kehas heaoluhormoon oksütotsiin, mis muudab sind leebeks ja rahulikuks.

Sa venitad. Staatiline venitamine enne trenni pole hea, sest treeningu ajal peavad lihased kokku tõmbuma nii intensiivselt ja jõuliselt kui võimalik. Kui sa venitad enne trenni, et lase sa oma lihastel maksimaalselt tööd teha.