Suurenenud vajadus urineerida on märk, mis annab aimu, et veresuhkru tase ei ole kontrolli all.Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
22. august 2017, 10:35

Pidev pissihäda ja veritsevad igemed – kuus üllatavat märki, et su veresuhkur on liiga kõrge

Maailmas on miljoneid inimesi, kellel on veresuhkur liialt kõrge, kuid kes seda ei tea. Ja see on halb uudis – pidev kõrge veresuhkur võib põhjustada tõsiseid tõbesid, nagu näiteks südamehaigused, neeru- ja närvikahjustused ja pimedus.

Üks põhjus, miks inimesed oma kõrgest veresuhkrust midagi ei tea, on see, et nad ei pruugi ära tunda sellele viitavaid märke. Liiatigi võivad need mõnikord olla üsna üllatavad ja ebamäärased. Seepärast toob Men´s Health välja kuus ootamatut märki, mille olemasolul võid kahtlustada liig kõrget veresuhkrut. Kui need sind kimbutavad, pea nõu oma arstiga.

Pidev pissihäda. Suurenenud vajadus urineerida on märk, mis annab aimu, et veresuhkru tase ei ole kontrolli all. 

Sul on pidev janu. Kõrge veresuhkur paneb su jooma.

Sa oled väsinud. Väsimus on kahe eelneva sümptomi ning kõrge veresuhkru klassikaline kõrvaltoime.

Su nägemine on udune. Kui veresuhkur on kõrge, on terava nägemise eest vastutavasse silmaossa kogunenud liigne vedelik ning see põhjustab nägemishäireid.

Su igemed veritsevad. Bakterid armastavad suhkrut ning kõrge veresuhkru korral hakkavad nad igemetel vohama, muutes need punaseks, paistetunuks ja veritsevaks.

Sul on nahal kummalised laigud. Liiga kõrge veresuhkru tase kahjustab nahaaluseid veresooni ning see võib põhjustada nahale punakaspruune laike. Need võivad sügeleda ja olla valulikud.