Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
22. august 2017, 16:56

IMETAIM PETERSELL: levinud maitsetaim aitab kolme päevaga viis kilo kergemaks saada! (20)

"See on imeline! Ma ei kaotanud küll rasva, kuid sain lahti üleliigsest kehasse kogunenud vedelikust. Ma tunnen end superkergelt!" õhkab naine, kes neljapäeval kaalus 72 kilo, laupäeval aga viis kilo vähem. Ja seda kõike tänu petersellile.

Peterselli ravitoimeid usuti juba iidsetel aegadel, vanas Roomas näiteks oldi veendunud, et peterselli närimine parandab inimese taju ja vaimseid võimeid, kirjutab The Mind Awakened. Tänapäeval tuntakse seda taime kui suurepärast kuseteede probleemide ja neeruhaiguste leevendajat, aga ka kui tugevat diureetikumi.

Retsept, kuidas peterselli kehakaalu kergendamisel kasutada, on lihtne.

Umbes liitrisse keevasse vette tuleb lisada viis supilusikatäit hakitud peterselli. Segu jäetakse umbes 20 minutiks tõmbama, seejärel võib selle filtreerida või juua ka koos hakitud peterselliga. Tee kõlbab juua nii soojalt kui jahutatult.

Peterselliteed võib juua igal ajal, hilisõhtul soovitatakse sellest siiski hoiduda – see ajab sagedamini tualetis käima. See on aga väga oluline, sest just nii väljuvad kehast üleliigsed vedelikud, samuti ka toksiinid, bakterid ja mitmed kahjulikud kehasse kogunenud ained. Ka teadlased on nimelt kinnitanud, et lisaks sellele, et petersell on suurepärane diureetikum, on see ka tugev antioksüdant.

Meeles tasub pidada, et petersellitee joomisega ei tohi liialdada ehk liiter teed päevas olgu maksimum.