Tee trenni teleka ees.Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
23. august 2017, 16:00

Kuidas kiirel argipäeval trenniks aega näpistada?

Paljud inimesed väidavad, et nad ei jõua trenni teha, kuna neil on kiire. See ei vasta aga tõele - nutikalt planeerides saab teha kõike. Ja enda liigutamise nimel maksab pingutada, sest regulaarne trenn tugevdab immuunsüsteemi ning aitab ennetada ka pimedast ajast tingitud tusameelt.

Mida teha, et trenniks jaguks aega ka kõige tihedamas päevaplaanis?

1. Ärka hommikul varem ja tee trenni siis. Hommikused harjutused annavad hea energia terveks päevaks ning on jaksu ka rohkem tööd teha, soovitab portaal .Mic.

2. Jaluta, sõida rattaga või rulluisuta tööle. Tööletuleku annab ilusti ühendada tervisliku liikumisega. Sel ajal jõuad end kodustest muredest tööpäevaks ümber häälestada ja ka keha saab vajaliku koormuse. Lisaboonusena säästad keskkonda.

3. Treeni lõunapaiku. Ka pooletunnine lõuna on piisav, et end veidi sirutada ja trenni teha. Võta kolleegid kampa ja mine näiteks õue jalutama. Spetsialistide hinnangul mõjub ka veerand tundi intensiivset liigutamist tervislikult.

4. Tee harjutusi töölaua taga. Näiteks Investeeri istepalli, see aitab tugevdada kogu skeleti lihaseid.

5. Ühenda trenn sõpradega suhtlemisega. Vaba aja veetmise ja sõpradega suhtlemise saab mõnusalt ühendada, seda nii õues kui jõusaalis.

6. Tee trenni teleka ees. Kui sa ei suuda elada ilma õhtuste teleseepideta, leia neid vaadates mahti ka võimlemisharjutuste tegemiseks või vaata telekat hoopis trenažööril vändates.

7. Tee 5-minutilisi intensiivseid treenimisharjutusi.  Lühikesed harjutused mahuvad ka kõige tihedamasse päevaplaani. Sellised lühikesed harjutused toetavad ka kaalu langetamist.

8. Loobu tarbetutest tegevustest. Kui su päevaplaani trenn kuidagi ei mahu, vaata see kriitilise pilguga üle. Näiteks - kindlasti ei vaja sa päevas tundi internetis surfamiseks. Et füüsiline aktiivsus on terve püsimiseks väga oluline, püüa päevast eemaldada tarbetud tegevused ja keskendu neile, mida su keha tõesti vajab.