Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
24. august 2017, 10:15

Kuus toitu, mis peletavad su näolt väsimuse märgid

Kui sa pole öösel korralikult puhanud, on see näha ka su näost. Seega, vaata peeglisse - kui tundud endale loppis olema, võta appi need kuus toitu, mis peletavad su näolt väsimuse märgid.

Roheline tee mõjub nahale nagu nooruseeliksiir, kirjutab Prevention. Roheline tee sisaldab polüfenooli EGCG, mis suudab ka peaaegu surnud naharakud tööle panna ning see aitab parandada naha seisundit. 2011. aastal läbi viidud uuring näitas, et kui juua 12 nädala jooksul iga päev rohelist teed, muutub siledamaks, elastsemaks ja niisutatumaks. Ka parandab roheline tee naha hapnikuvarustust. Ning et rohelisest teest oleks võimalikult palju kasu, sortsuta sinna sisse veidi sidrunimahla - see aitab parandada rohelises tees leiduvate antioksüdantide imendumist.

Lõhe on oomega-3-rasvhapete rikas ning see on seetõttu põletikuvastase toimega. See vähendab aga nahaärritusi ja parandab naha elastsust.

Brasiilia pähklid sisaldavad ohtralt seleeni. See aine aitab võidelda vabade radikaalidega, mis kahjustavad rakke ja kiirendavad vananemist.

Spinat sisaldab ohtralt C-vitamiini. See võitleb vabade radikaalidega ning aitab üles ehitada kollageeni, mis hoiab naha sileda ja kortsudest prii. Ka sisaldab spinat palju vett, mis niisutab nahka.

Vesi aitab kaasa naha elastsuse säilitamisele. Kui nahas on piisavalt vett, näed välja noorem ja värskem.

Kiivi on tulvil ohtralt erinevaid toitaineid ja vitamiine. See aga soodustab naha niisutatud olemist ning vähemate kortsude teket.