Keha

Tohoh! Šokolaad tekitab soolevähki? 

Õhtuleht.ee, 28. august 2017 14:25
Foto: Vida Press
Soolevähist kõneldes on levinud väide, et lihasööjaid tabab see tõbi kergemini. Tegelikkuses mõjuvad sooltele sama kehvasti ka nii šokolaad kui transrasvad, vahendab Daily Mail.

Londoni St George´i haigla endoskoopiaosakonna juhataja Roger Leicesteri sõnul häbimärgistatakse punast liha liiga tihti.

Suures koguses liha söömise vähkitekitav toime pole tema kinnitusel piisavalt hästi tõestatud, kuna uuringutes küsitakse, kui palju inimene liha sööb, kuid ei täpsustata, kuidas ta seda valmistab. Samuti ei arvestata muid elustiiliga seotud tegureid.

Lihasöömise piiramine tekitab Leicesteri sõnul aneemiat. Samuti on tõenäoline, et suureks soolevähi riskiteguriks võib olla hoopis šokolaad, mis on tulvil rasva ja suhkrut.

Samal teemal

04.01.2017
Mida saab igaüks ära teha, et vähendada riski haigestuda vähki?
01.01.2017
Soolevähk tappis inglise rokilegendi
04.00.2017
Teadlased: tšilli pärsib rinnavähi kasvu
10.11.2016
Vähihaige Tiivi: "Mul on nüüd rohkem lootust kui kolm kuud tagasi!"