Terviseuudised

RINNAVÄHI SELJATANUD NAINE: „Rõõmus meel aitab paranemisele kaasa.“ (14)

LISA KOMMENTAAR

"Vähi seljatanud" on ajakirjanike trafaretne lause iga taolise artikli juures29. august 2017, 13:02
Tore ja särav naine ise seda sõna ei kasuta, pigem annab edasi olulise sõnumi:
"Õhtulehelegi otsustas Angelika oma loo rääkida, sest vähktõvest räägitakse tema sõnul kui surmatõvest ning suurem osa selleteemalisi artikleid tekitavad õudu. „Kui mina oleks diagnoosi saades mõnda sellist lugenud, poleks ma vist julgenud arstile minna,“ nendib ta"
Seega - aeg oleks lõpetada igasugused hirmujutud, et "keemia tabab"!
Meie ümber liigub väga palju aastaid tagasi vähiravi saanud inimesi, aga vaevalt on kedagi, kes on paranenud tänu "pH IME" rohelisele kraamile või Rick Simpson'i kanepiõlile. Vastupidiseid näiteid on aga kahjuks, (ka meediast läbi käinud).
29. august 2017, 13:50
Kahjuks tundub, et siinses kommentaariumis on "imerohu" uskujaid. Paranemiseks on vaja usaldada arste, mitte šarlatane.
Endine patsient29. august 2017, 11:24
Üks aasta on liiga lühike aeg selleks, et väita, nagu oleks vähk seljatatud. See võib nii olla, aga ei pruugi. Eesti arstid leiavad üldiselt, et kui 6-7 aastat pärast oppi on inimene vähivaba, võib teda sellest vähist tervenenuks pidada.
Nii ja naa29. august 2017, 13:06
Uuringud näitavad hetke olukorda.
Tema ise pole mingist "seljatamisest" rääkind ka.
Kõik oleneb, millal haigus on avastatud, vähi tüübist. Sellepärast jääbki inimene jägimise alla, et võimalike vähisiirete korral kiiresti uus kolle hävitada.
29. august 2017, 13:51
Seda kommentaator ju ütleski, et enne nende aastate möödumist patsienti terveks ei tunnistata, kuigi vahetult pärast oppi tundub, et saadi kõik kätte.
!!!29. august 2017, 11:08
Seljatanud? See tähendab et lõplikult ära võitnud? Annaks jumal. Mul on päris palju vähki põdenud sugulasi ning tuttavaid, nii et olen nende haigusega pisut tuttav.. Kuid millegipärast on vähil, kui see organismis korra juba sees on, kalduvus mingi aja pärast taas aktiveeruda. Ka või kusagil mujal kehapiirkonnas. Vaherahu võib kesta aastaid. Isegi 20 aastat ning veidi enamgi.
29. august 2017, 11:17
Eelmine päev oli olnud valentinipäev. Pikaajaline poiss-sõber oli mind just maha jätnud. Olin purjuspäi kaubanduskeskuses, otsides eksile mõeldes lilli ja šokolaadi. Siis leidsin, et oleks hea mõte osta talle õhupall ja mõned lilled ning jätta need ta maja juurde, sest sellistele nii-öelda briljantsetele ideedele ma juues tulen. Läksin välja, lasin õhupallist lahti ja see lendas minema, hakkasin nutma. Mingi kutt oma autost küsis minult, mis lahti on. Ärkasin järgmisel hommikul. Ta hakkas mulle rääkima, et tahab saada räppariks ja lasi mul kuulata mingit tõsiselt halba enda kirjutatud kraami. Ma pidin minema saama. Tõusin üles, et lahkuda, aga tema ütles, et pean ootama, kuni ta vanaema kodust lahkub, et minna oma sõpradega bridži mängima. Sest ta elas sellest ajast saati koos vanaemaga, kui ei saanud endale enam lubada omaette korterit. Pärast mitmeid tunde äärmist ebamugavust ja piinlikku kahetsust sain lõpuks lahkuda. Kui ma välja läksin, nägin, et ta vanaema oli pannud minu ostetud lilled lauale vaasi.“
Marju29. august 2017, 10:28
Lugege täpsemalt. Inimene ütleb, et see aitab paranemisele kaasa, mitte, et see oleks ravimisel A ja O. Olen nõus, et positiivse olekuga, depressiooni langemata on selle haigusega kergem võidelda. Soovin sellel naisele kõike head edaspidiseks.
29. august 2017, 10:40
Kui inimene on loomult optimistliku meelega, siis nii ongi. Kui aga hakatakse haigele rääkima vaprast võitlusest ja optimistlikust vastupanust, siis tekitab see haigel hoopis ebaõnnestumistunde, kui ta ei suuda/taha vägisi optimistlik olla. Haige ei ole sõdur, kellele peab pidevalt võitlusvaimu sisendama.
JUHAN29. august 2017, 18:10
Optimismist üksi ei piisa. Mul vend läks vähiga. Ta tegi kõik mis iganes võimalik. Nõustus koguni katsejänesena mingi väljamaa uue vähiravimi hirmkalli eksperimentaalse raviga mille ravikuur maksnuks muidu vist tublisti üle 100 tuhande. (millist raha polnuks isegi kogu suguvõsal kokku liidetuna)
Peale selle otis interneti kaudu paljukiidetud B-17 vitamiini preparaate. Tellis Venemaalt mingi väidetava meditsiiniteadlase uusima leiutise, vähki raviva kiirgusaparaadi j.n.e. Ning oli kõrvuni optimismi täis. Ning täiesti veendunud, et sedasi ta veab veel kümmekond aastat välja. Aga ei olnud ei uusimast ravist, imeaparaatidest ega piiritust optimismist ning tevenemissoovist. Vähk viis ta ikkagi vaid mõne aastaga.
siis pole vaja ravimeid, kirurge,29. august 2017, 10:11
keemiaravi kui ainult rõõmus meel on see A ja O.
Imelihtne.
Patsient29. august 2017, 08:15
Kui päris aus olla, siis on teadlased uuringutega päris kindlaks teinud, et tegelikult ei oma mitte mingit tähtsust, kas vähihaige on optimistlik või pessimistlik, rõõmsa- või kurvameelne, ravi tulemust see ei mõjuta, küll aga on kõrvalseisjatel ja lähedastel parem olla, kui haige ei vingu ja hala, vaid on rõõmsameelne.
tegelikult29. august 2017, 16:09
teadlased uuringutega on hoopis päris kindlaks teinud et soodne vähikasvulava on kurjus, õelus ja kadedus, ja juba ema üsas laps saab nende emotsioonide osaliseks
jaajaa29. august 2017, 16:24
oleks see vaid nii...