Foto: Vida Press
Keha
29. august 2017, 10:55

Igapäevased koristusvead, mis võivad viia tervise

Kodu koristamine loob kergema ja puhtama olemise, kuid ometi tehakse selle käigus mõned üsna olulised vead, mis pikemas plaanis võivad viia tervise.

* Hambahari pistetakse pimedasse. Asjade kapis hoidmine tundub küll hea valik, kuid kui hoiad hambaharja pimedas, on bakteritel selle harjastel väga lihtne levida ja paljuneda, hoiatab news.com.au.

* Telekapult, uksenupud ja kraanid jäetakse pesemata. Just kraanid ja ukselingid ning telekapult on need, mida puututakse päeva jooksul kõige rohkem ning need on kõige bakteririkkamad paigad.

* Kasutatakse tolmuharja. See ei kogu kuidagi tolmu, hoopis paiskab seda mööda elamist laiali.

* Priisatakse pesuvahendiga. Ka kõige määrdunumate asjade küürimisel ära liialda pesuvahendiga - selle jäägid jäävad kangasse ning tekitavad nahaprobleeme ning allergiat.

* Kasutatakse ühte puhastuslappi. See levitab baktereid mööda mahapidamist.

* Ei puhastata tolmuimejat. Jah, tolmuimeja on mõeldud koristamiseks, kuid ka seda tuleb küürida. Muidu kannad sellega mustust hoopis laiali.

* Kasutatakse räpaseid pesukäsnu. Ainuüksi käsna pesemine ei hävita sellest mustust ja baktereid. Kui tahad terve olla, ima käsn vett täis ning kuumuta seda minuti jagu mikrolaineahjus. Kuumus hävitab bakterid.