
Jogurt sisaldab kaltsiumi ja valke, need mineraalid aitavad hambaemaili tugevdada. Hammastele meeldib rohkem maitsestamata jogurt.
Juust on samuti kaltsiumi- ja valgurohke, ka tõstab see suus pH-taset - see alandab hammaste lagunemise riski.
Lehtkapsas sisaldab foolhapet, mis vähendab riski haigestuda igemehaigustesse.
Õunad sisaldavad fluoriidi, see aine on ka paljude hambapastade koostises. See aine vähendab hammaste lagunemise ja igemehaiguste tekke ohtu.
Maasikates leiduv hape toimub loodusliku ja kahjutu hambaemaili valgendajana.
Porgandid on A-vitamiini rohked. Neid süües tagad endale terved hambad.
Mandlid on hammastele head samadel põhjustel nagu jogurt ja juustki.
Seller sisaldab palju A- ja C-vitamiini, need on hammastele head. Sellerit närides hõõrud hammastelt maha ka ebatervislikud bakterid.
Jõhvikate söömine pärsib hambakattu tekitavate bakterite levimist.
Kommentaarid (0)