Õpi lõõgastuma ja veeda õhtul aega helendavatest ekraanidest eemal - nii magad sa paremini.Foto: PantherMedia / Scanpix
Liigume
17. detsember 2020, 19:15

Tahad, et trenn oleks tõhusam? Õpi korralikult puhkama! (1)

Kui soovid, et trennist oleks kasu, pead õppima korralikult välja puhkama - väsimus vähendab treeningu käigus kiirust ja reaktsiooniaega, teeb nõrgemaks ning mõjutab üldist sooritust.  

Women’s Health annab sellest lähtuvalt kolm head soovitust.

* Joo targalt. Ka kõige väiksem veepuudus mõjutab trenni tulemust. Sestap püüa meeles pidada, et kui su treening kestab üle 60 minuti, joo kindlasti nii enne kui pärast seda. Võimalusel joo lonkshaaval ka trenni ajal. Ning paar tundi enne uinumist joo umbes 250-450 ml jääkülma vett, see alandab su sisetemperatuuri ja aitab paremini uinuda. Kui jood vett piisavalt vara, jõuad enne magamajäämist ka pissil käia.

* Ära pelga õhtul näksida. Kui sa teed korralikult trenni, pead ka korralikult sööma. Sestap ära pelga õhtust näksi, kuid söö see paar tundi enne magamaminekut, et seedimine ei segaks und. 

* Rahune. Stressirohkel perioodil kipuvad inimesed end sagedamini vigastama. Sestap õpi iga päev lõõgastuma. Meditatsioon sobib selleks suurepäraselt. Ka katsu jälgida, et enne magamaminekut mõnda aega helendavate ekraanide ees ei ole. Nii uinud sa kiiremini ja magad sügavamalt ning homme jaksad jälle rohkem.