Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
14. september 2017, 13:10

GENIAALNE: 9 tõbe, mida sool, pipar ja sidrun ravivad paremini kui mistahes ravimid (8)

Igas kodus olemasolevat soola, pipart ja sidrunit saab lisaks toidu maitsestamisele kasutada ka tervise turgutamisel. Ja tegelikult on seda üle kogu maailma läbi sajandite tehtudki. Vähemalt nende üheksa tõve puhul.

1. Kinnine nina. Aevastamine toob kinnisele ninale leevendust. Aevastust esile kutsuda saad aga pulbriga, millesse segad kardemoniseemneid, köömneid, kaneeli ja musta pipart - jahvatatuna. Siis nuusuta pulbrit ja hakkadki aevastama, kirjutab The Healthy Food.

2. Iiveldus. Sega klaasi sooja vee sisse 1 tl musta pipart ja 1 tl värsket sidrunimaha. Joo seda ja tunned end paremini.

3. Hambavalu. Võta 1 tl nelgiõli ja 1 tl jahvatatud pipart, sega need ja pane hambasse. Sama seguga võid kaks korda päevas hambaid ka puhastada.

4. Nina verejooks. Võta vatitampoon, tilguta sellele mõni tilk sidrunimahla ja pane see ninasõõrmesse. Et veri ei voolaks kurku, hoia pead ettepoole kaldu. Nina verejooks peaks lõppema kohe.

5. Kurguvalu. Suurepärane kurguvalu leevendaja on järgmine. Võta klaas sooja vett, sega sinna 1 tl meresoola, 1/2 tl musta jahvatatud pipart ja 1 tl värsket sidrunimahla. Joo seda mitu korda päevas.

6. Sapikivide lõhustamine. Sapikive eemaldatakse harilikult kirurgiliselt. Kuid sa võid proovida ka looduslikke abinõusid, tarvitades segu, mis koosneb ühest osast sidrunimahlast, 1 osast jahvatatud mustast piprast ning 3 osast oliivõlist.

7. Kaalu langetamine. Ainevahetuse kiirendamiseks ja mõne üleliigse kilo kaotamiseks sega klaasi sooja vee sisse 1 tl mett, 2 spl sidrunimahla ja 1/4 jahvatatud musta pipart. 

8. Astmahoog. Astmadiagnoosi korral kanna endaga alati kaasas järgmist segu. Selle valmistamiseks vajad 1 tassi keevat vett, 15 basiiliku lehte, 2 nelgitera ning 10 pipratera. Pane maitseained keevasse vette ja kuumuta madalal temperatuuril 15 minutit umbes. Maitse leevendamiseks võid segada sellesse ka 2 spl mett. Seejärel sulge purk õhukindlalt. Tarvita segu ära kahe nädala jooksul.

9. Külmetus. Kui sind on tabanud külmetus, sega ühe tassi keeva vee sisse poole sidruni mahl. Võid lisada ka mett. Joo seda, palju soovid, kuniks oled terveks saanud.