Taje loodab viimase õlekõrrena abi saada viroteraapiast, kuid selleks napib tal raha.Foto: facebook
Uudised
21. september 2017, 14:30

Kaugelearenenud vähki põdev naine vajab abi ellujäämiseks (16)

Vähem kui aasta tagasi diagnoositi 53-aastasel naisel neljanda staadiumi pärasoolevähk. Naise viimaseks võimaluseks on Lätis asuv viroteraapiakliinik, kuid raha sealseks raviks napib.

„21. detsembril 2016 diagnoositi minu emal Tajel 4. staadiumi pärasoolevähk, metastaasid lähedalolevates lümfisõlmedes ja maksas,“ on palunud Facebooki postitada abipalve Taje tütar Kulla-Merily Kann.

Taje Rahuoja on 53-aastane kolme lapse ema ja ühe lapselapse vanaema, muusik ja helilooja, kirjutanud üle 150 loo, kitarrist, rokk ja jazz-laulja, 20 aastat olnud oma bändi juht, 8 aastat töötanud nii elektri- kui klassikalise kitarri õpetajana.

Eelmisest suvest alates on Taje kõhnunud ja kaalust kaotanud 7 kg, kannatanud kurnatuse, unetuse ja valude käes. 

Abipalves seisab, et Taje loodab, et tema elu suudab veel päästa Lätis asuv Global Virotheray Cancer Clinic, kus kasutatakse viroteraapia meetodit, mille käigus süstitakse haige organismi viirus nimetusega Riga, mis asub selektiivselt hävitama vaid vähirakke, terveid rakke kahjustamata ja raskeid kõrvalmõjusid põhjustamata. 

Olles tutvunud Taje diagnoosiga andis Jurmalas asuv kliinik ka nõusoleku tema ravi alustamiseks, aga ravi on kallis. Esmane ravi maksab 7 000 € ja järelravi 2100€, kokku vajab Taje raviks 9 100 eurot. Perel ei ole sellist summat kuskilt võtta.

See ajendaski Kulla-Merilyt headelt inimestelt abi paluma.

„Kui 9000 inimest oleks Eestis nõus annetama 1 euro, siis saaks minu ema uue võimaluse!“ lausub ta. Toetussumma saab kanda Kulla-Merily Kann pangakontole EE731010011762668222.