Kolm huvitavat maitset! Foto: Marek Metslaid
Toiduuudised
25. september 2017, 11:16

HEA NIPP! Tee smuuti tervislikumaks piimatoodetega! (2)

Hommikusöögiks valmistatud tervislikud smuutid aitavad parandada seedimist ja annavad kergema enesetunde ning lisaenergiat kogu päevaks. Kuigi smuuti valmistamiseks ei pea olema just meisterkokk, võib see värvikirev maailm esialgu nõutuks võtta – mida siis ikkagi täpsemalt blenderisse panna, et tulemus oleks maitsev ja samas ka kõhtu täitev?

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp soovitab kasutada hommikusmuutide valmistamiseks naturaalseid maitsestamata piimatooted nagu maitsestamata jogurtid ja keefirid.

„Valgurikkad hapendatud piimatooted on maheda maitse ja pehme viskoosse konsistentsiga ning sobivad seetõttu hästi erinevatesse smuutidesse kreemja tekstuuri lisamiseks. Piimatoodetes leidub ka hulganisti kaltsiumit ja hommikusöögi osana aitavad need kaasa erksa päeva algusele,“ lisas ta.

Butterfly Lounge'i baarmenide poolt Toiduliidu piimakampaania raames valmistatud kolm lihtsat smuutiretsept, milles on aukohal eestimaine piimatoodang on hea viis, kuidas selle põneva maailmaga tutvust teha.

Maasika, basiiliku ja tšilliga smuuti

Vajad maitsestamata jogurtit, värske tšillit, maasikaid, basiilikut, jääd.

Mustika-avokaado-nektariinismuuti

Vajad hapendatud täispiima, mustikaid, avokaadot, nektariine, jääd.

Punapeedi ja maasikaga smuuti

Vajad väherasvast keefiri, keedetud peeti, maasikaid, jääd.

Smuuti valmistamiseks pane koostisosad blenderisse, sega ning naudi jooki kohe.