Lapsed

Kas sina kontrollid, mida su lapsed internetis teevad?

Uuring: kaks kolmandikku Eesti lapsevanematest ei tea, mida nende lapsed internetis teevad (6)

LISA KOMMENTAAR

...27. september 2017, 22:45
vanemad ei tea ju isegi kuidas interneti kasutada
õige jutt27. september 2017, 16:20
Ja koolides on järjest rohkem lapsi, kes ei suuda eesti keeles lauseid moodustada, ega saa aru kaasõpilase jutust(rääkimata õpetaja).Lapsevanemal ju ääretult mugav kui laps netis passib.Õpetajad on kurtnud, et kuna lapsega kodus ei suhelda, siis koolis vatravad nad õpetajad surnuks ja see karjas röökimine (ei suudeta oodata oma järjekorda) on nii tavaline. Koolid peaksid mõtlema sellele, et võtta tööle inimene, kes suudab laste jutuloba 7 tundi kuulta (võiks olla kurt :-)
Aino27. september 2017, 15:07
Väga õige. Pole tegelikult tarvis nii väikestele nutiseadmeid, selleks tuleb oma aeg nii ehk naa. Mu tütar ostis lapsele nuppudega telefoni, sidepidamiseks ja töötab hästi. Lapselaps läks nüüd juba 3 klassi. See on hoolimatute vanemate ennastõigustav jutt, et peab olema nutitelefon ja kõigil on jne, siis oled eemaletõugatud, kui sul ei ole- no ei ole nii, armsad lapsevanemad! Toredal lapsel on sõpru igal pool. Olen õnnelik, et mu lapselapsel pole nutitelefoni ja sellega kaasnevat mängu või rumala sisuga videote vaatamise sõltuvust, kus nina telefonis võib vabalt ka auto alla kõndida jne. Hoidke ja õpetage oma lapsi. Netis liiguvad nii suured ohud, et tegutseda ja abi otsida ja lapsele ohtudest rääkida alles siis, kui õnnetus juhtunud, on juba lootusetult hilja!
kui nüüd päris aus olla27. september 2017, 15:00
siis ma ei tea isegi mida naabrinaine internetis teeb.
Priit27. september 2017, 12:51
Ma olen kindel, et sama palju lapsi ise ka ei tea, mida nad internetis tegelikult teevad !
Oma viga27. september 2017, 12:44
Minu poeg juba ülikoolis esmakursuslane, kuid mõtlen tihti, mis nende vanemate peas toimub, kes algklassilastele nutitelefonid ostavad? Misjaoks 9-12 aastasele internet, ma noorematest ei räägi üldse, misjaoks? Telefon on küll sidevahendina vajalik, et helistada sõbrale ja anda vanematele teada, et oled nüüd koolist teel koju või mingi tund jäi ära jne, ühesõnaga, kus asud. Ja et vanemad saaksid lapse vajadusel kätte. Saan ka aru, et lastel on mõni huvitav mäng, mida netis mängida, kuid seda võiks teha kodus, nö suurema perearvuti või laptopi taga, kokkulepitud ajal, kui on kodutööd õpitud, kõht täis jne. Ainult sedasi vanemad näevad ja teavad, mida laps netis teeb. Anda 9 aastasele nutitelefon koos internetiga on sama hea, kui sama väike laps öösel inimestest pungil tänavale visata ja LOOTA, et küll ta kenasti hakkama saab. Mõelge ikka! Neis lastemängudes on ju samuti vestluse chatid, kus pedofiilidel on lihtsamast lihtsam end valetada ka 9 aastaseks, luua usalduslik sõbrasuhe sinu lapsega ja kokku leppida kohtumine...